Kage med jordskokker… hmmm, jaaaaa, det lyder nok en anelse underligt, og du tænker sikkert hvorfor skal der grøntsager i min kage? Men det skal der, fordi det smager super dejligt og fordi jordskokker har en skøn nøddeagtig smag, som passer godt i desserter og bagværk. Så giv denne kage en chance – jeg lover du ikke fortryder det.
{ Kage med jordskokker & varme krydderier }
4-6 personer
Jeg bruger frosne jordskokker til kagen, da det er nemt og du slipper for at rense de små knolde. Jeg har fundet inspiration til kagen lige her.
200 g frosne jordskokker, optøede
15 bløde dadler uden sten
1 dl olivenolie
2 æg
10 g frisk gurkemeje
1 tsk bagepulver
1 tsk ren vaniljepulver
1 tsk stødt kanel
1 tsk stødt kardemomme
50 g mandelmel
40 g boghvedemel
Topping:
græsk yoghurt eller creme fraiche
friske bær eller frugt
Kom de optøede jordskokker i en foodprocessor sammen med dadler, olie, æg og frisk gurkemeje. Blend det hele godt sammen og rør derefter de øvrige ingredienser i dejen.
Hæld dejen i en aflang brødform, 1 L, og bag kagen ved 200 grader i c. 35 minutter. Lad kagen køle af inden den serveres sammen med fx. yoghurt, creme fraiche og friske bær.
3 kommentarer
Den er fin. Jeg smager ikke nødder men god smag af kryderierne.
Jeg vil putte en smule sukker i dejen næste gang.
Dejligt du kan lide kagen – og ja, hvis man har lyst til en sødere kage, kan man sagtens tilføre en smule sukker. Kh Ditte
Skal jordskokkerne koges først?