Pizza er nok den ret, som kan og bliver lavet på flest forskellige måder. Jeg har fundet frem til, hvad jeg synes, er den perfekte pizza og jeg laver den cirka en gang om ugen. Jeg elsker en meget tynd bund med lækkert og simpelt fyld.
Jeg laver en tomatsauce af tomater, hvidløg, salt, peber, sukker, oregano og lidt chili. Saucen blendes helt glat og varmes ikke op.
Bunden laver jeg lige inden jeg går i krig med pizzaen, og lader ikke dejen hæve. Jeg ruller dejen ud med det samme, fyld på og ind øverst i ovnen, som er 250 grader varm.
Da jeg lavede pizza igår brugte jeg øko gær, durummel blandet med italiensk tipo 00 mel og mine gæster og jeg, syntes det var den bedste bund til dato. Så det kan klart anbefales. Udover tomatsauce kommer jeg rå kartoffel skåret i tynde tynde skiver, frisk mozzarella og serranoskinke. Thats it!
8 kommentarer
[…] pizzaopskrifter: Verdens bedste pizza og WHITE […]
Hvad er opskriften på pizzasaucen? Altså, hvor meget skal der i af hver ting? :-)
Ser super lækkert ud!
Hej Cecilie, Det er så svært med mål, men til en stor pizza bruger jeg 1 dåse tomater, et fed hvidløg, 1 tsk. sukker, 1 tsk. salt. Peber, oregano og chili efter smag! Håber det kan hjælpe lidt :-)
Okay, mange tak. Jeg glæder mig til at lave den i aften! :-)
hej, Hvilken opskrift bruger du til bunden – den ser vildt lækker ud og tilpas tynd.
@Peter; Én bund indeholder cirka 8 g. gær, 3 dl vand, 2 tsk. salt og mel indtil dejen er smidig. Jeg bruger både durum og hvedemel; synes den bliver ekstra sprød af durum. Men du kan prøve dig lidt frem. Det handler bare om at begrænse fyldet og give pizzaen en på frakken på øverste hylde i en meget varm ovn. Tjek evt. dette indlæg ud om: hvid pizza.
Jeg er endnu en gang blevet fristet af dine fantastiske opskrifter, Ditte – og har kæmpet mig ud af sengen for at lave pizza (med tømmermænd!). TAK! :-)
@Sara; Pizza er den bedste kur mod tømmermænd – sejt du valgte den hjemmelavede udgave ;-)