Tærtedeje kan sommetider være besværlige at arbejde med og drille en smule. Men nu har jeg fundet den perfekte løsning med denne tærte, som smager skønt og er super nem – opskriften er fra magasinet Donna Hay. Pærerne kan sagtens skiftes ud med æbler, bær eller andre typer af frugt.
Pæretærte:
90 g smør
90 g rørsukker eller farin
2 æg
120 g mandelmel
40 g hvedemel
1/2 tsk bagepulver
skal fra 1 økologisk citron
2-3 pærer, uden kernehus, skåret i kvarte
mandel- eller hasselnøddeflager til drys
Kom blødt smør og sukker i en foodprocessor og blend indtil det samler sig. Tilsæt æg, mandelmel, hvedemel, bagepulver og citronskal, og blend igen indtil dejen er ensartet. Kom dejen i en smurt tærteform og placér pærerne ovenpå dejen. Drys med en smule nøddeflager og bag tærten ved 160 grader i ca. 35-40 minutter. Servér tærten lun med creme fraiche eller flødeskum.
40 kommentarer
UHM din pæretærte ser SÅ lækker ud :O) Vil jo være oplagt for mig at bage den her i weekenden. Lyder spændende med farin og mandelmel. Og en flot tærteform – jeg har en magen til :O)
Den er så nem at lave, så den kan du hurtigt smække sammen til weekenden :-) og den aflange tærteform er jo bare så fin.
Ihhh, hvor ser den bare superlækker ud! Og med mandelmel – den må jeg prøve! :-)
Det er super lækkert med mandelmel!
Jeg elsker frugttærter og især pære- og æbletærte. Denne opskrift vil jeg helt sikkert gemme!
Hvis du er til frugttærter, så må du absolut prøve denne tærte ;-)
Ser virkelig lækker ud. Kan man købe færdig mandelmel?
Ja, du kan enten købe det eller lave det selv :-)
Den ser virkelig lækker ud! Kan mandelmel eventuelt udskiftes, så den bliver allergivenlig? :)
Mon ikke… Jeg har kun prøvet denne version.
Ser super lækkert ud! Vil helt sikkert afprøve den med brombær i stedet for pære.
Hvor meget mandelmel skal man bruge hvis man laver det selv? :-)
Du skal bruge samme mængde mandelmel uanset om du køber det eller laver det selv :-)
Smukt ser det ud! Hvor har du købt den fine form?
Tak – tærteformen er købt i Kunst & Køkkentøj :-)
Hvor lækkert – og rigtig fint, med de store pærestykker, fremfor små tern, som man så ofte tyer til (:
– Anne
Tusind tak – jeg er også lidt mere til det rustikke look, men man kan sagtens skære pærerne ud i mindre stykker.
Smuk sog enkel om altid og lækkersulten som altid :))
Må afprøves.. Mumme..
Går ud fra at protionen passer til en rund springform??
Go weekend, Birgit
Tak, Birgit – tror sagtens du kan bage den i en alm. rund tærteform – God weekend.
So beautiful and looking so delicious <3
Thanks Rita :-)
Hej igen Ditte
Jeg synes altså.. du skulle udgive en Kage Bage Bog :O)
Knus Birgit
Tak, Birgit – det er måske heller ikke helt udelukket på et tidspunkt ;-)
Hejsa,
Har du et godt alternativ til mandelmel? Og jeg spørger måske dumt .. men er det bare meget fint hakkede mandler eller hvordan??
Nina
Du kan bruge almindelig mel – jeg har kun bagt tærten med mandelmel og det var lækkert. Mandelmel laves ved at smutte mandler og evt. tørre dem i ovnen, hvorefter de blendes til meget fint mel :-)
Hej, hvor mange portioner er der ca. til? (o:
Der bliver ca. 6 stykker :-)
Nej hvor ser den dog bare helt fantastisk lækker ud! Og de billeder du tager af maden er hele vejen igennem fantastiske! Stor ros herfra.
Tusind tak, Julie – dejligt du kan lide mine billeder
Har lige bagt pæretærten og det er bestemt ikke sidste gang.
Jeg havde en rest mandelmel fra sidst jeg lavede macarons men der var kun 75 g. Jeg orkede ikke at skolde mandler osv. så jeg kom bare hele mandler op i foodprocessoren indtil mgd. passede, og jeg synes det var en lækker tærte. Tak for dine inspirerende og lækre opskrifter, og ikke mindst tak for de flotte billeder.
Dejligt – jeg har også flere gange taget den nemme løsning ift. mandlerne, for det er ikke altid jeg gider smutte dem :-)
Måske ikke lige søndags sødt her..
Men søndagsguf.. for jeg har lavet din grønne salsa salat med bid i..
– super lækker til en rød bøf i aftes :O)
Wauv og populært :)
Go søndag, Birgit
prøvede opskriften i weekenden og den var et STORT hit!!! Tak for inspirerende opskrifter :D
Ihh, hvor dejligt at tærten blev et hit!
Super lækker og meget nem tærte – i hvert fald når man har mandelmel klar i skabet. :)
Har du nogen erfaring med, om kagen er fryseegnet?
Nej, desværre :-)
Hej! Den ser virkelig drøn god ud og lyder lækker med mandelmel! Mon det får et hint af marcipan?
Jeg vil lave en pæretærte i morgen til mine fødselsdagsgæster – de skal først have den efter aftensmad. Kan den godt bages i dag og så lunes i morgen, eller skal jeg vente til imorgen?
Vh Jonna :-)
Den er rigtig god og har en mild smag af marcipan. Den er jo klart bedst på dagen, men du kan sagtens bage den i dag og lune den inden servering imorgen :-)
I just tried your ultra easy pear tart for our Easter lunch and it was a huge success!!!
I did in a round cake form (24cm diam) and increased the amounts of everything by 50%.
Baking time was 45 min.
Thanks for the beautiful blog and for all the great recipes!
Har prøvet at bage den flere gange og den er et kæmpe hit her. Overvejer at prøve den med blåbær i stedet for, og vil høre, om der er nogle der har erfaringer på det område..tænker på om det er nøjagtig samme fremgangsmåde, eller om blåbærerne skal på efter den har bagt et stykke tid eller først når den er bagt.
Kan man fjerne hvedemel helt og erstatte det med ekstra mandelmel i stedet eller glutenfri mel?