Jeg har netop været nogle dage i Edinburgh – det var mit første besøg i Skotland, og jeg må erkende at Edinburgh er en utrolig hyggelig, spændende og smuk by. Jeg var afsted i fire dage, men tog desværre INGEN billeder…. ja, jeg havde simpelthen ikke mit kamera med, men nød i stedet byen og spiste en hulans masse god mad. Edinburgh har absolut intet at gøre med mexifood, men det har derimod Texas, som jeg har haft fornøjelsen af at besøge to gange… I Texas kan de i den grad lave god tex mex, og under mit sidste besøg endte jeg med at transportere stakke af majstortillas med hjem i min alt for overfyldte bagage. Nu har jeg så langt om længe investeret i min egen tortilla-presser, så nu kan jeg få hjemmelavede tacos lige så ofte som jeg lyster.
Det gode ved tacos er, at fyldet kan varieres i det uendelige, men min favorit er helt klart pulled pork eller pulled beef. Til disse små tacos lavede jeg pulled beef med chilisauce, sorte bønner, mango, rødløg, avocado, masser af koriander og lime.
Jeg har kun prøvet at lave disse majstortillas ved hjælp af en tortilla-presser, men mon ikke de med lidt god vilje kan rulles ultra tyndt ud med en kagerulle. Hvis du ikke har mod på at give dig i kast med tacos, så kan jeg varmt anbefale at stikke forbi Barburrito i København, som serverer mega gode tacos!
Majstortillas, ca. 14-16 stk. (opskrift fra bogen “Taco mexican style”)
4 dl majsmel/masa harina
3,5 dl kogende vand
Rør mel og varmt vand sammen, og så snart du kan røre ved dejen, æltes den sammen til en kugle – dejen skal være en smule fugtig. Stil dejen til side og lad den hvile i ca. 30 minutter.
Form dejen til små boller, ca. 14-16 stk, alt efter hvor store/små du ønsker dine tacos. Læg et stykke plastic (evt. en plasticpose) invendigt på både under- og oversiden af presseren, læg en bolle ind og pres til. Kom hver taco på en meget varm pande og steg dem indtil de tager en smule farve.
*****************
HUSK: Du kan købe min nye kogebog SALATSNEDKER, som indeholder 100 sprøde, sunde og saftige opskrifter til salatskålen. Bogen starter med en intro omkring salatgrej, salatens opbygning og mine 10 superhelte aka. yndlingsgrøntsager. Derefter kommer der 8 kapitler; De fyldige, De lette, De lune, De festlige, De feminine, De maskuline, De supersunde og tilbehør til salater. Derudover har jeg lavet en sæsonguide, menuforslag og en oversigt over hvilke råvarer der kan erstatte hinanden. Så hvis du er salatelsker ligesom mig eller har brug for ny inspiration til salatskålen, så er denne bog lige noget for dig.
37 kommentarer
Hvor ser de lækre ud!!!!!!
Hvor skaffer man sådan en “presser” henne og hvor meget fylder den ???
Jeg har købt min lige her: http://www.chilihouse.dk/shop/tortilla-presse-inkl-494p.html
Den fylder ikke meget, og jeg er allerede meget glad for min!
Mums siger jeg bare! Jeg har også besøgt Barburrito for nyligt og fået appetit på tacos derhjemme. Jeg tænker, at min pastamaskine også må kunne gøre det for en tortillapresser- om de bliver helt runde gør vel ikke den store forskel. Tusind tak for opskriften!
Jaaaaa, sikke en god idé med pastamaskinen – mon ikke den kan gøre jobbet ligeså godt :-)
Velkommen hjem! Mmm, hjemmelavede tortillas! Jeg har også lavet dem nogle gange, bare med kagerulle og håndkraft – de bliver bare lidt sjovere end dem, man køber :-)
De smager nemlig helt anderledes end dem man køber – jeg er helt vild med den smag, som majsmelet giver, så fremover laver jeg dem selv…
Mums, jeg elsker Barburritos tacos, kunne man lokke opskriften på pulled beef ud af dig også? I særdeleshed hvilken udskæring du bruger og hvor længe den får?
Jeg brugte en oksebov, som fik ca. 8-9 timer ved ca. 120 grader. Inden boven kom i ovnen gned jeg den i en blanding af: salt, sort peber, stødt chili, oregano, paprika, spidskommen og chipotle :-)
Hej Ditte
Jeg har læst hvordan du tilbereder kødet. Hva gør du så efterfølgende? Skiller kødet og blander det med bønner..eller skal der gøres andet?
Mvh Julie
Hvor ser det lækkert ud! Det fyld dér, det skal prøves! Og vildt fine billeder forresten :)
Emma
http://www.thecasualcliche.blogspot.dk
TUSIND TAK, Emma :-)
Mums, hvor ser det godt ud!!! Fantastiske billeder….. :-)
Tusind tak :-)
En af mine absolut favoritter er Fish Tacos,som min veninde i San Diego laver. Let grillet hvid fisk, ahi ahi eller ganske alm dansk torsk, guacamole (ingen mexi mad uden guacca’en), hjemmelavet salsa, og så la piece de la resistance (for mit vedkommende) “Megan’s Fish Taco White Sauce” (ikke ultra sund, men såååå lækker sammen med alt det andet guf): 1/2 cup yoghurt naturel (eller som jeg, skyr), 1/2 cup god mayonnaise (den lidt ikke så sunde del), limejuice fra 1 lime, 1 finthakket jalapeño, 1 tsk hakkede kapers, 1/2 tsk tørret oregano, 1/2 tsk spidskommen, 1/2 tsk tørret dild, 1 tsk Cayenne. Jeg laver altid selv mine Tacos med kagerullen-de blir tit lidt tykkere med stadig helt fantastiske! Tak for tip om køb af presseren, det er det sidste jeg mangler!!
Jeg skal helt sikkert lave fish tacos næste gang – det elsker jeg nemlig også :-)
Jeg blev så inspireret af dine smukke billeder, at jeg lige har bestilt tortillapressen!! Har du en opskrift til pulled beef? :-)
Sådan – sejt :-) Jeg brugte en oksebov, som fik ca. 8-9 timer ved ca. 120 grader. Inden boven kom i ovnen gned jeg den i en blanding af: salt, sort peber, stødt chili, oregano, paprika, spidskommen og chipotle :-)
Ups! Beklager – jeg så ikke, at du allerede har lagt opskriften på pulled beef på….. ;)
Det ser vildt lækkert ud, men jeg er lidt forvirret… Plejer tacos ikke at være de der “chipsskåle”? Eller er det kun, når det er frøken Santa Maria, der laver dem?
De bedste hilsner
Nadja
cinnamonplease.blogspot.com
De sprøde stegte tacoskaller er ikke en original taco… En taco er en blød hvede- eller majspandekager/tortilla, som ikke kan sammenlignes med færdigkøbte tacoskaller :-)
Godaften og velbekomme!
Hvor gode billeder af dine mexikanske taco ret.
Jeg elsker stærk mad med friske ingredienser såsom mango, melon, ananas.
Mon du fik smagt skotsk stuvning?
I sin tid da min far var i Skotland kom han hjem fuldt ud inspireret af deres stuvning, men det med lam og græskar i en gryderet det blev ikke en succes for familien.
Dejligt med dine rejser og inspirationer, det smitte så positivt af.
Jeg har stor glæde af din blog:-)
Aften hilsner fra Tina
http://www.mariahoffbeck.blogspot.com
Hej Tina, TAk for de søde ord :-) Jeg fik ikke smagt skotsk stuvning… faktisk fik jeg vist ikke noget, der var specielt skotsk, men jeg fik masser af lækker mad :-)
God aften til dig.
Så godt! Vil det være greit å bruke “vanlig” maismel om en ikke har masa harina?
Ja, det tror jeg helt sikkert du kan bruge!
Hej Ditte!
Jeg kan simpelthen ikke få det til at fungere – har brugt Italiensk Majsmel (altså det man også bruger til Polenta) og så det helt fine majsmel fra Urtekram kaldt Fuldkornsmajsmel, som er det jeg lige havde. Er det fordi det er det forkerte mel jeg bruger eller..? :)
Du skal ikke bruge polenta-majsmel, men hasa marina (majsmel), som er meget fint majsmel, og som er det rigtige at bruge til majstortillas :-)
Men hvor køber man Masa Harina -hvis man bor i København?!?!? :-/
Jeg køber mit her: http://www.chilihouse.dk/shop/masa-harina-majsmel-495p.html
Det skal prøves. Var i New York sidste sommer og boede i Bushwich/Brooklyn i hispanic kvarter med masser af mexicanske restauranter. Når man har smagt tacos der, kan man ikke gå tilbage til de papskaller man kan købe i supermarkedet.
Majsmel eller groft majs havde jeg haft glæde af, dengang da min datter ikke må spise hvedemel i maden. En skål (2 dl) Majsmel stiller jeg i køleskab med vand i der lige dækker majsene. Farsen til frikadeller/forloren hare/boller i karry starter jeg med alt ingrediens og til sidst majsmel/groft majsmel.
Hejsa:
Jeg har fundet en webshop, hvor der findes den ægte masa mel “Maseca” fra mexico, til at lave tortillas,
min veninde fra mexico, hun mener at det er maseca, der bruges og ikke andet i mexico https://sydamerikanske-specialiteter.dk/maseca2kg
Hej Ditte
Ved du, hvordan de hjemmelavede tacoer holder sig? Og hvordan de er at opvarme?
Jeg skal bruge dem til et større selskab fredag – og vil gerne lave dem torsdag aften og så bare lune dem i sølvpapirspakker i ovnen fredag – tror du, at jeg kan gøre det?
Dbh. Cathrine
Kan det lade sig gøre at opvarme dem igen?
Jeg vil gerne lave dem til et større selskab om 9 dage. Venter spændt på svar?
Jeg har med succes anvendt et Gode Råd kagejern (krumkagejern) :)
Jeg har netop forsøgt at lave de her tacos. Men jeg kan ikke få det til at virke. Jeg presser dem med en tallerken mellem bagepapir, men de sidder helt fast og kan ikke komme fri af papiret bagefter hvad mon jeg gør forkert? Jeg har købt alm majsmel
Du skal ikke bruge bagepapir, men plastic… Så hænger dejen ikke fast :-)
Hej Ditte,
Har lige forsøgt at lave de her tacos. Jeg brugte 4 dl Fuldkornsmajsmel fra Urtekram og 3,5 dl vand som i opskriften, men det blev sket ikke en dej men mere en “grød”. Derfor tilsatte jeg noget mere mel, og da de havde været på panden, var de svære at folde. Er det meningen, at dejen skal være SÅ fugtig, eller er det måske fordi man ikke kan bruge Fuldkornsmajsmel?