Efter julen kommer fasten… eller i hvert fald en tid uden overdådige retter og tonsvis af juleguf. Derfor har jeg i dag lavet en kødfri middag bl.a. med mine favorit grøntsagsbøffer, nemlig selleribøffer. Jeg er meget stor fan af knoldselleri, og det kan bruges til så mange forskellige ting, f.eks. mos, suppe, bagt i ovnen eller som små sprøde bøffer. Jeg har dog denne gang valgt at servere dem med rødbedesalat (opskrift kommer senere), chilimayo og ovnbagte, krydrede kartofler – jeg tør godt at love, at kødet ikke er savnet!
I dag er desværre min sidste feriedag, før det atter går løs på job igen! Udover at have forberedt en grøn middag, har jeg også arbejdet på lidt nyt layout til bloggen og bedst af alt… fået min nye bedste ven hjem – nemlig mit nye kamera, som jeg er så spændt på at lære at kende – tror det bliver starten på noget godt :-)
34 kommentarer
Ej.. hvor ser det bare kanon lækkert ud og jeg som elsker selleri :)
Jeg glæder mig vildt meget til fasten nu, tak for opskriften :))
Chilimayo.. har vi fået opskriften på det ??
Gode hverdage forude til dig.. Her nærmer de sig desværre også..
Knuss
Tak, Birgit. Min chilimayo består bare af god mayo med rigtig stærk chilisauce – nemt, men godt ;-)
Uhmmm … denne type selleribøffer kender jeg ikke. De ser supergode ud. Dem må jeg prøve!
Godt nytår.
Kh
Kirsten
Tak og i lige måde!
MUMS de selleribøffer ser mega lækre ud – nu ved jeg, hvad vi skal ha til aftensmad en af de første dage i det nye år :O)) Super flotte billeder !!!
Tusind tak, Inger :-) Godt nytår!
Hej Ditte
Hvor ser de lækre ud, og hvor tager du dog nogle dejlige billeder! Jeg elsker selleribøffer og laver dem selv tit, og næste gang vil jeg prøve med din opskrift. Jeg kan i øvrigt anbefale at tilsætte en håndfuld friske krydderurter til farsen, så bliver den ekstra lækker.
Godt nytår!
Bedste hilsner
Sofie
Hej Sofie, tusind tak. Jeg kommer normalt basilikum i mine bøffer, men denne gang blev det til purløg og brøndkarse :-)
Ser lækkert ud ! Kan de mon evt. fryses?
Tak – jeg har smidt nogle i fryseren, som skal bruges nytårsaften. Tror sagtens de kan fryses uden at tage skade!
Den opskrift på rødbedesalaten må meget gerne blive lagt op også, så jeg kan prøve at lave hele menuen :)
Den kommer i det nye år ;-)
De ser godt nok lækre ud, glæder mig til at prøve den :)
Godt nytår til dig!
– Amelia
weweremeanttosparkle.wordpress.com
Godt nytår :-)
Yum de var lækre, har lavet dem i dag:-)
Fantastisk :-)
Jeg er så vild med din tallerken. Hvor er den fra? :) Altså den selleribøfferne ligger på.
Jeg er også helt vild med den! Har købt den på et loppemarked og fandt kun den ene :-)
TAK! Super laekker opskrift – tilsatte lidt cayenne og serverede med en salat med broadbeans og aerter – helt klart en ny favorit.
Mmmm, hvor lækkert – dejligt du kunne lide dem!
De ser virkelig lækre ud! Tror du man kan erstatte lidt af knoldsellerien med courgette og osten med hytteost eller bare bruge almindelig skæreost?
Du må prøve dig lidt frem, men det lyder lækkert med courgette :-)
Wow Ditte! De smagte virkelig, virkelig godt! Har virkelig fået lyst til at eksperimentere med andre slags grøntsager og urter også, nu da jeg ved at jeg kan få dem til at hænge sammen!
Brugte en økologisk fuldkornsrasp uden gluten, så rigtig sunde blev de også :)
Serverede dem med ovnbagte kartofler, chilimayo og råkost af rå broccoli, granatæble og ristede mandler….mmmmm
Ihhh, hvor godt – det lyder lækkert, især din råkost! Mums :-)
Jeg har kun brugt knoldselleri til at lave pomfritter af, men glæder mig afprøve dette.
Kan æggene erstattes med noget veganer-venligt?
Uhm, super opskrift! Skiftede osten ud med gærflager for at undgå mælkeprodukt. Blev virkelig godt!
Jeg har lige lavet dem til madpakken. Fulgte opskriften slavisk bortset fra, at jeg ikke havde nok selleri, så der kom også gulerødder, porre og grønkål i. Og havregryn, da jeg ikke havde rasp. Og tørret timian i stedet for purløg. Men ellers helt slavisk.. ;)
For første gang nogensinde fik jeg veggie-bøffer/deller til at fungere. Det fungerede så godt, at jeg er lidt i tvivl om, hvorvidt der overhovedet er nogen tilbage til madpakken i morgen, for de frister godt nok.
Tak for en genial opskrift! Vi bruger den tit :-)
Tak for opskriften. Jeg afprøvede den i går med enkelte modifikationer idet jeg ikke havde alle ingredienserne. Men hold da op hvor var de gode.
Dejligt du kunne lide dem!
Hej Ditte,
Har lige hevet det sidste knoldselleri op fra sit vinterhi. Den skal der laves bøffer af.
Hvis du laver bøffer som erstatning til dem af kød, og fx servere kartofler til – hvad ville du så lave til sovs? Hvis nu det skal være en helt old fashion ret, dog i vegetar version?
Knus Anja
Åh, lækkert :-) Det er lidt svært med en sauce, for jeg ville nok servere en pesto til sammen med kartoflerne…. kan det gå an som sauce?
Hej Ditte. Endelig fandt jeg en opskrift, hvor dellerne hænger sammen som køddeller, når de steges. De smager skønt – dog tror jeg, at jeg vil prøve at give farsen lidt røget paprika, når jeg skal stege sidste portion … tror du det vil virke??? Bacon i køddeller er jo også godt.
Rigtig god idé – det lyder lækkert!