Så blev det atter cupcaketid. Jeg synes de dekorative kager får en del modvind i medierne disse dage, som ikke er helt fortjent. Jeg er enig i, at cupcakes kan være kunstige, overdrevet søde og alt for pyntede, men de kan også være delikate, smagsfulde og flotte. Det synes jeg selv mine er og især denne nye version med citron og kokos er fantastisk god.
På min tur til Berlin forleden faldt mit øje på en retro-udseende bøtte i KaDeWe, som jeg straks måtte købe. Bøtten er ikke hvilken som helst bøtte; den indeholder nemlig et guf-lignende produkt lavet af skumfiduser! Hvis nogen er i tvivl ELSKER jeg guf. Jeg vidste ikke helt hvad dette vidunderprodukt kunne bruges til, men fandt frem til, at det kan blandes i frosting og bidrager til en meget let og luftig frosting. Jeg kom lemoncurd i min frosting, men hvis man ikke har det, så brug citronskal i stedet. Jeg brugte min efterhånden slidte cupcakeopskrift og tilsatte citronskal og revet kokos. Mine cupcakes blev toppet med en smule ristet kokos.
Enkelt og yndigt.
Grundopskrift på cupcakes, ca. 7 stk.
3 dl. hvedemel
1,5 tsk. bagepulver
120 g. blødt smør
2 dl. sukker
2 æg
1 dl. mælk
Til denne portion tilsatte jeg revet skal fra 1 citron og 2 spsk. kokos
Grundopskrift på frosting:
100 g. blødt smør
Ca. 6 dl. flormelis
0,5 dl. mælk
1 tsk. vanille
Til denne portion undlod jeg flormelis, mælk og tilsatte 1/2 bøtte fluff, 1 spsk. lemoncurd og KUN 50 g. smør. Men fremgangsmåden er den samme.
Pisk sukker og smør sammen med en håndmixer til det bliver luftigt. Tilsæt æggene og pisk igen. Tilsæt mel og mælk og pisk det hele godt sammen. Kom tilsidst bagepulver i, og pisk indtil det er en ensartet dej.
Kom dejen i muffinsforme og fyld 2/3 op. Kagerne bages i ca. 20 minutter ved 180 grader.
Mens kagerne er i ovnen laves frosting/glasur. Kom alle ingredienserne op i en skål og pisk indtil glasuren er helt glat og rimelig tyk. Dette kan godt tage et par minutter. Hvis glasuren er for tynd tilsættes mere flormelis.
Kagerne skal køle helt af inden de dekoreres med frosting.
10 kommentarer
Det marshmellow fluff ser altså ret spændende… mums! Fine fine kager og her er jeg helt enig; det skal man ikke kimse ad!
@Marian; Frostingen blev faktisk rigtig god med fluff i, så jeg vil anbefale at prøve det. Jeg har ikke set det i DK, men mon ikke det kan støves op et sted ;-)
Nu kan det godt være, det er et lidt gammelt indlæg, så jeg ved ikke om du ser min kommentar, men hvis man ikke kan finde fluff herhjemme, så ved jeg at min amerikanske veninde selv smelter marshmellows i en gryde evt, med lidt mælk eller fløde. Så vidt jeg ved er fluff nemlig bare smeltet skumfidus.
@Michelle; Tror det kan købes I DK i amerikanske butikker, men næste gang vil jeg da bare prøve dit tip. Det lyder nemt og er sikkert lige så godt… På nær at man går glip af det flot glas :-)
Hej Ditte.
Hvor er det en fed blog. Kan du evt gi mig linket til de sugerør du har på mange af billederne?
Jeg ved hvad min weekenden skal bestå af, lave nogle af dine opskrifter.
Hej Kirstine, tusind tak for din kommentar. Dejligt du kan lide min blog. Mine sugerør er købt i New York hos Magnolia Bakery, men de har en web-shop, hvor du kan købe dem.:-)
Hej Ditte :)
Lækre cupcakes – sidder netop og spiser en. Men for mit vedkommende blev der faktisk til hele 20 cupcakes med de mængder som du har skrevet ovenfor. De kom i fine retro-blomstrede forme fra Søstrene Grene.
Venligst,
Cecilie
Dejligt du kunne lide dem. Jeg er nok bare grådig når det kommer til cupcakes – jeg bruger rimelig store forme! God weekend.
Du kan få Lige præcis den MarsmellowFluff i superbest
Sejt – tak for tippet!