Da jeg vågnede i morges var der små fine snefnug i luften og jeg kan ikke helt lade være med at komme en smule i julestemning – jeg elsker de helt kolde dage med blå himmel, sol og frost. Det betyder også, at jeg gerne vil have noget at varme mig på og én af mine favoritter en stor skål varmende suppe.
Jeg har endnu engang teamet op med Kosan Gas og udviklet nogle meget nemme opskrifter til grillen, for man kan nemlig sagtens grille selvom det regner og rusker udenfor. For mig er det på en eller anden måde nemmere at grille end at stå i køkkenet og have gang i forskelllige gryder, pander og ovnen – jeg er i hvert fald blevet utrolig glad for min gasgrill og jeg opdager hele tiden nye måder at bruge den på. Kosan Gas har samlet en masse lækre grillopskrifter, som du kan tjekke ud lige her på deres website, hvis du skulle have mod på at grille i de kolde måneder.
{ Suppe med grillede peberfrugter og tomater }
4 personer
4 røde peberfrugter
600 g tomater
2 rødløg
3 fed hvidløg
1 spsk olivenolie
salt og peber
frisk timian
1 håndfuld bredbladet persille
4 spsk olivenolie
3-4 dl grøntsagsbouillon
Forslag til topping
crème fraîche
yoghurt
feta
ristede hasselnødder
urter
Rengør peberfrugterne, halvér dem og fjern kernerne.
Skær tomater og løg ud i mindre stykker og læg dem i en alufoliebakke til grillen med peberfrugter og hvidløg (uden skal).
Vend olie, salt og peber rundt i blandingen, og læg lidt frisk timian ved.
Grill det ved medium varme under låg i ca. 20-30 minutter, indtil alle grøntsagerne er bløde og rør undervejs.
Kom grønsagsblandingen i en blender sammen med rengjort persille og olivenolie, og blend indtil blandingen er helt ensartet og cremet. Smag til med salt og peber.
Kom suppen i en gryde og tilsæt bouillon eller fond, alt efter hvor tynd, du ønsker din suppe. Servér suppen med en skefuld crème fraîche eller yoghurt på toppen.
Dette indlæg er lavet i samarbejde med Kosan Gas og er et sponsoreret indlæg.
4 kommentarer
Den suppe har jeg lavet virkelig mange gange og er SÅ meget min yndlingssuppe opskrift :-)
Juhuuuuuuu – fedt!
Der er vel ingen hindring for bare at smide det i ovnen i en gryde? Eller hvad er alternativet, hvis man ikke lige har adgang til en gril?
Det kan du sagtens – det bliver også virkelig godt :-)