Jeg er blevet forelsket i denne simple frokostret – den smager så skønt. Jeg faldt over opskriften i magasinet “Delicious”, som er et af de få magasiner jeg abonnerer på, og som ofte byder på nogle rigtig inspirerende opskrifter. Salaten går under navnet Gujarati kål, og findes i masser af forskellige udgaver, så jeg har prøvet at sammensætte min egen.
Opskriften er beregnet til 2 personer, men jeg må dog indrømme, at jeg spiste hele portionen selv, så sørg for at lave rigeligt.
{Kålsalat}:
1 spsk peanutolie
2 tsk sennepsfrø (jeg brugte en blanding af gule og brune)
1 tsk stødt spidskommen
250 g spidskål el. hvidkål
2 tsk gurkemeje
6 tomater i tern
2 spsk vand
rød chili
1 spsk kokosmel
limesaft
1 håndfuld frisk koriander
1 rødløg (jeg brugte 2 spsk syltede rødløg)
2 spejlæg
1 tsk nigellafrø
Varm olie op i en pande og tilsæt sennepsfrø og spidskommen – svits krydderierne under omrøring i ca. 1 minut. Skær kålen i meget tynde strimler og tilsæt det sammen med gurkemeje og tomat i små tern. Rør det hele godt sammen og lad det simre i ca. 3-4 minutter, hvorefter der tilsættes en smule vand. Lad det simre endnu nogle minutter, hvorefter finthakket chili, kokosmel, limesaft, og koriander røres i. Smag retten til.
Den varme kålsalat serveres med spejlæg og nigellafrø – jeg toppede også min med syltede rødløg. Hvis du ikke lige har syltede rødløg, så tilsæt en smule finthakkede rødløg på samme tid med kålen og lad det simre med.
10 kommentarer
Uhm hvor lækkert, den vil jeg helt klart prøve at lave:-)
Har du en opskrift på syltede rødløg? :-)
Hej Rikke, der er et link til de syltede rødløg i ingredienslisten :-)
Dine salater ser altid så indbydende ud – glæder mig (endnu engang) til at prøve din opskrift af ;)
xxoo, Amelia
Tusind tak :-)
Den opskrift skal helt sikkert afprøves næste gang, jeg har en kål-rest liggende. Synes tit det er svært at få brugt det sidste, når jeg køber kål, da det hurtigt bliver lidt ensformige måltider, når man kun er én i husholdingen.
Det kan nemlig godt være svært at få brugt et stort hvidkål, men denne lille ret smager rigtig skønt, så den kan du godt kaste dig ud i :-)
Nøj, hvor ser det bare lækkert ud! :-)
Jeg glæder mig til din kogebog udkommer….
Tusind tak Chalotte :-)
Hej :)
Jeg ville bare høre, hvor du havde købt fadet?
Det er købt på et loppemarked i Århus for længe siden :-)