Så er TheFoodBeautyWeek ved at være slut – vi takker for alle jeres søde kommentarer og tilbagemeldinger – dejligt I ville lege med. Anette og jeg håber I har fået lidt nyt inspiration, både på mad- og skønhedskonto’en.
Jeg har lovet Anette at skrive et par ord om, hvordan jeg bekæmper min trang til det søde, og jeg må slå fast, at det er ikke noget, som sker fra den ene dag til den anden. Jeg spiser ind imellem kage, chokolade, is og dessert – der skal være plads til det hele, men jeg har meget sjældent trang til noget imellem mine hovedmåltider. Jeg sørger for at spise mig MÆT, både morgen, middag og aften – det er så vigtigt, hvis man gerne vil undgå at falde i kagedåsen midt på dagen. Hvis trangen til at snacke opstår, så prøv med en god kop kaffe (jeg drikker med mælk, og synes det erstatter dessert), en sød kop te, nogle nødder, friske bær, mørk chokolade (85%), lidt lækkert ost, en grøn smoothie – hvis du har nogle gode tips, så del dem endelig, og “tag” gerne dine billeder på Instagram med #thefoodbeautyweek, så kan vi nemlig kigge med :-)
Her kommer dagens menu, som er en luksus-fredags-menu!
Det er meget sjældent jeg starter min dag med brød, men hvis jeg gør, så skal det være godt, hjemmebagt surdejsbrød. Du kan finde min opskrift på boller/brød lige her. Enten spiser jeg ost til mit brød, men jeg kan også godt lide at komme avocado eller nøddesmør/æble på brødet.
Frokost – Emmersalat med mizuna & blåbær, 2 pers.:
2 dl emmer – kan erstattes af perlespelt eller byg
2 spsk mandler
2 spsk valnødder
2 håndfulde mizuna salat – du kan bruge andre typer af salat
1 håndfuld friske blåbær
Dressing:
1-2 spsk rapsolie
1 spsk æblecidereddike
salt og peber
Skyl emmerkernerne grundigt og kog dem i letsaltet vand i ca. 10 minutter – de må gerne have en smule bid. Rist mandler og valnødder på en tør, varm pande indtil de tager en smule farve. Tag dem af varmen og hak dem groft.
Hæld den færdigkogte emmer i en sigte og lad den køle og dryppe af. Pisk ingredienserne til dressingen sammen og smag til med salt og peber. Vend dressingen rundt i den afkølede emmer sammen med nødder, blåbær og mizuna.
I løbet af sommeren spiser jeg ofte grillede majskolber og langstidsstegt svinekød. Jeg bruger en nakkefilet på ca. 1 kg, som rækker til 2 personer + rester til næste dag! Hvis man ikke vil have rester, rækker kødet til ca. 4 personer. Kødet smøres ind i krydderiblanding og lægges i et ildfast fad, gerne med låg. Kom en smule vand i bunden og sørg for at kødet hele tiden er fugtigt. Kødet skal hygge sig i ovnen ca. 7 timer ved 130 grader (varmluft). Herefter skulle fedtet gerne være smeltet væk og kødet falde fra hinanden, hvilket gør det nemt at “pulle” kødet med to gafler.
Krydderiblanding til pulled pork:
2 tsk stødt spidskommen
2 tsk stødt chipotle chili
1 tsk røget paprika
1-2 tsk raw lakridspulver
1 tsk tørret rosmarin
1 tsk tørret oregano
salt og sort peber
Det hele blandes sammen og gnides godt ind i kødet, som enten lægges på køl natten over, eller kommes i ovnen med det samme.
2 kommentarer
Så lækkert det hele :-) Jeg skal bage dit nøddebrød i morgen. Det er jeg meget spændt på. Elsker nemlig nødder.
Det er så lækkert – glæd dig!