Så har Anette og jeg skudt vores sundhed- og skønhedsuge i gang. Tidligere i dag bloggede Anette om hvorfor sukker er skadeligt for vores hud og for vores sundhed. Derfor håber jeg I er med på at kvitte sukkeret i den kommende uge… og forhåbentlig fortsætte når ugen er omme. Hvis du ikke kan overskue en hel uge, så håber jeg du vil udfordre dig selv med enkelt dag, og måske får du mod på at snuppe en ekstra dag. Men fortvivl ikke, senere på ugen vil jeg dele opskrifter på lækkerier, som kan nydes når sukkertrangen melder sig.
Jeg har skrevet en smule om mine tanker og mit forhold til sukker lige her. Jeg håber I kan finde inspiration i mine opskrifter – jeg vil hver dag dele sunde, sukkerfrie opskrifter, som helt sikkert vil holde dig mæt og glad hele dagen. Hvis du gerne vil nedsætte dit sukkerindtag eller helt kvitte det hvide stads, så undgå sodavand/juice/saftevand og andre søde drikke, undgå alle forme for sødemidler/sødestoffer også dem som ikke indeholder kalorier, og undgå fødevarer med tilsat sukker – husk at tjekke ingredienslisten, for tilsat sukkker sniger sig ind rigtig mange steder.
Husk at tagge dine sukkerfrie måltider på Instagram med #thefoodbeautyweek – du finder Anette og mig lige her @ditsen & @beautyspace.
Morgenmad – Køleskabsgrød med friske bær, 4 pers:
3 dl havregryn
1 tsk chiafrø
4 dl mælk – brug din favorit mælk
2 små æbler, revet
4 spsk skyr
4 spsk mandler
ca. 12 friske jordbær
ca. 18 friske hindbær
Kom havregryn, chiafrø og mælk i et glas eller en anden lukket beholder og stil det på køl til næste morgen. Rør rundt i grøden inden servering, tilsæt skyr og revet æble. Top grøden med hakkede mandler og friske bær eller anden frugt.
Frokost – Asiatisk salat med oksekød og masser af farver, 4 pers.:
100 g sukkerærter
2 gulerødder
1 rød peberfrugt
1 agurk
4 stængler forårsløg
50 g ærtespirer
1 rød chili
1 bdt koriander
75 g ristede cashewnødder
500 g oksefilet/mørbrad eller flankesteak
1 spsk olie
salt og peber
Dressing:
4 tsk mørk sesamolie
2 tsk fiskesauce
saft fra 1 lime
20 g frisk ingefær, revet
Blanchér sukkerærterne et kort øjeblik og snit alle grøntsagerne meget fint. Hak chili, koriander og cashewnødder groft, og bland det med de øvrige grøntsager. Steg oksekødet i olie på en varm pande indtil det er medium, lad det hvile nogle minutter inden det skæres ud i tynde skiver. Anret salaten på et stort fad og fordel kødet ovenpå. Rør alle ingredienser til dressingen godt sammen og smag den til. Hæld dressingen over salaten og servér med det samme.
Aftensmad – Spicy peanutsuppe, 4 pers.:
1 spsk jordnøddeolie
1 rødløg, finthakket
2 fed hvidløg, revet
ca. 4 cm ingefær, revet
1 spsk tomatpure
6 spsk peanutbutter (uden sukker)
1 dåse kokosmælk
4 limeblade, tørrede eller friske
0,75 l bouillon
saft fra 1 lime
fiskesauce
chilisauce efter smag
4 gulerødder, i tern
1/2 blomkål, i små buketter
3/4 dl peanuts, grofthakkede
salt
Varm olie op i en gryde og svits løg, hvidløg og ingefær i 1-2 minutter. Tilsæt tomatpure og lad det svitse med i yderligere 1-2 minutter. Kom peanutbutter, kokosmælk, limeblade og bouillon i gryden og lad suppen simre i ca. 20-25 minutter – sørg for at peanutbutter bliver opløst. Smag suppen til med limesaft, fiskesauce og rigeligt med chilisauce. Tilsæt til sidst gulerødder og blomkål, og lad det simre med i ca. 15-20 minutter – det må stadig gerne have bid. Slut af med at vende grofthakkede peanuts i suppen og smag til med salt.
Servér suppen med masser af friske koriander, limebåde, og en smule kogte ris eller blomkålsris. Du kan også tilsætte kogt kylling til suppen, hvis du ønsker en smule mere fylde.
Hvis du ligesom mig elsker Rudolph Care produkter, så hop over til Beautyspace og deltag i hendes lækre konkurrence.
28 kommentarer
Det ser godt nok lækkert ud :D Især suppen lyder spændende.. Glæder mig til at prøve!
Suppen er rigtig god, både med og uden kylling :-)
Glæder mig så meget til inspiration…. :-)
Dejligt du læser med :-)
Hej,
Jeg vil bare sige jeg spiser rigtig mange af dine salater fra din bogen og jeg er kæmpe fan. Hold op, hvor er de gode og lækre. Salater kan godt være en lidt kedelig ting, men jeg er så vild med mange i din bog. Godt arbejde. Har hørt du også har lavet en “sød” bog. Jeg håber, du vil lave mange flere bøger i fremtiden.
Glæder mig til jeres uge.
hilsen Nanna
Ej, sikke nogle søde ord – hvor er jeg glad for at du kan lide min bog. Jeg har udgivet en ny bog “Sunde Søde Sager” med kage/dessert opskrifter uden tilsat sukker og hvedemel.
Virkelig spændende emne!! Glæder mig til en masse inspiration :-)
Kh. Christina
Skønt – dejligt du kigger med :-)
Dét skal prøves!
Juhuuuuu :-)
Jeg er med, jeg lægger sørme sukkeret på hylden . Men da jeg jo længe har haft gode morgen/formiddagsmadvaner, ser mine første 2 måltider sådan her ud. Morgenmad revede gulerødder med et drys af ristede solsikke kerner og 2 lækre spejlæg. Formiddagsmad 1 æble skåret i tern og blandet med 4 spsk. græsk yoghurt, toppet med min hjemmelavede drys bestående af ristede mandler i tern, ristede solsikke kerner og hvedeklid. Til min morgenmad drikker jeg et stort glas vand med saften af en halv citron og kaffen gemmer jeg til formiddagskaffen.
Det lyder sørme rigtig godt – æg er også en god ting til morgenmad :-) Dejligt du vil være med!
Kvittede sukker D.2/1 da jeg valgte at følge Anne Bech’s Fit 100 – det er det bedste jeg nogensinde har gjort, har aldrig haft det bedre. Jeg synes det er et skønt tiltag og retterne ser fantastiske ud – er altid på udkig efter ny inspiration .. Glæder mig til at prøve suppen :-)
Hvor sejt og fedt du kan mærke forskel… Det er nemlig ret vildt, hvor fantastisk man får det!
Jeg bakker altid gerne op, om projekter der sætter fokus på sukker. Jeg skriver selv meget om det på min blog. Jeg bliver altid glad, når jeg støder på folk i blogland, som er enige med mig, for skal jeg være ærlig, så er det de færreste i min virkelige verden, der mener, at sukker for alvor er et problem. Så hep hep til projektet :)
Juhuuuu, Rikke – dejligt du læser med og skønt du også sætter fokus på sukker :-)
SÅ fantastiskt härliga bilder och recept Ditte! Och ett sånt bra initiativ! Jag håller helt med och tycker det är mycket viktigt för oss alla att bli mer medvetna om det ‘farliga’ sockret och de snabba kolhydraterna. Stort lycka till med veckan! //Sonja
Hvor er du sød, Sonja – tak fordi du læser med :-)
Har indtaget rå mængder af sukker under mit bachelorprojekt, og hævnen er uren hud, og en tyk mavedelle (SUK!!!) Så perfekt boost til mit uturn til et sundere liv :) OG du burde overveje at skrive en bog om tips og tricks til smukke billeder!!!
Åh, tak – det vil jeg bestemt overveje :-) Og dejligt du vil være med til at kvitte sukkeret!
Hvor fantastisk!
Det passer jo perfekt med min opstart af at være sukkerfri efter min 6-dages faste <3
Super – dejligt du vil være med :-)
Jeg er også bare så meget med på det med at kvitte sukker. Har også skåret det helt ud af min daglige kost gennem det sidste halve år og savner det ikke det fjerneste! Føler mig ikke engang fanatisk eller noget. En lille is (af ordentlig kvalitet) kan det godt blive til engang imellem eller en dessert, når vi er ude – men til daglig gider jeg simpelthen ikke det stads i min krop! Det skønne ved at vænne smagsløgene fra raffineret sukker er også, at frugt begynder at smage meget bedre og mere slik-agtigt! Jeg kan gå helt i selvsving over en skive melon eller et æble :)
Jeg har det præcis på samme måde – det siger mig intet længere. Hvis jeg spiser noget er det ofte i sociale sammenhænge, og ikke så meget af lyst, men mere for at være med :-) Jeg oplever også at frugt er utrolig sødt, så det kan sagtens dække mit behov, hvis jeg skulle få lyst til lidt lækkert engang imellem…. Men mon ikke der ryger et par is ned i løbet af sommeren :-)
Skal huske at hente inspiration her til næste uges madplan, det er, (som altid) nogle lækre retter du finder frem.
Ikke 100 procent sukkerfri, men tæt på: Netto har en 85 %chokolade i denne uge der er rigtig god og jeg har hjemmelavet bownty fuld klar i fryseren.
Mange tak, Anja – og tak for tippet med chokolade i Netto!
Hej Ditte.
Hvor er det super godt at blive inspireret med fantastiske opskrifter. Især suppen lyder som noget jeg må prøve. :-)
Dejligt – suppen er rigtig god!