Jeg er ret stor fan af blomkål og må nok indrømme, at der ryger et par kålhoveder ned om ugen. Derfor er jeg altid på udkig efter nye måder at bruge blomkål på, og jeg har forelsket mig lidt i bagt blomkål med en spicy rub. Opskriften er fra min grøntsagsbog “Mit Grønne Køkken”, som indeholder masser af gode og nemme vegetariske retter.
Udover at det bagte blomkål smager super godt, så er det også en rigtig dekorativ måde at servere tilbehør på – stil blomkålshovedet på et fad med en kniv, og lad selv folk skære af kålhovedet.
Har du en rest af det bagte blomkål tilbage, så skær det i tern og rist det på panden næste dag, og server det som tilbehør til aftensmaden.
{ Bagt blomkål med spicy rub } Opskrift fra “Mit Grønne Køkken”
Tilbehør til 4 personer
1 blomkål
4 spsk olivenolie
2 tsk stødt spidskommen
1 tsk oregano
2 tsk røget paprika
½ tsk stødt kanel
1 tsk stødt chili
salt og peber
Evt. citronskal for et syrligt twist
Rengør blomkålet og stil det i et ovnfast fad. Rør alle de andre ingredienser sammen til en tyk dressing. Fordel dressingen over blomkålet og gnud det godt ind i kålet.
Bag blomkålet ved 200 grader, varmluft, i ca. 30-40 minutter, alt efter kålet størrelse.
4 kommentarer
Hvor set det altså godt ud :D
Xx Blue Ducklings
http://www.blueducklings.wordpress.com
Tusind tak
Vi har herjemme nu brugt opskriften to gange og begge gange blev det en succes! Det er en sjov og velsmagende måde at spise blomkål på.
Skønt at høre :-)