Denne ret er en klassiker fra det italienske køkken, som består af de dejligste råvarer; fløde, bacon, æg og masser af pasta. Jeg har udskiftet pasta med en grøntsags-spaghetti lavet af kinaradise, og jeg lover at det smager himmelsk. Kinaradise går også under navnet japan-ræddike eller daikon, og har en dejlig peberet smag, som passer godt i denne ret.
Low carb carbonara, 3-4 pers.:
250 g god bacon, gerne øko
600 g kinaradise
2 fed hvidløg
2 rødløg
50 g parmesan
4 æggeblommer
1,5 dl piskefløde
salt og peber
Rist bacon på en tør pande til det er helt sprødt. Læg bacon på et stykke køkkenrulle, så fedtet kan dryppe af – hvis du bruge bacon i skiver, så bræk dem ud i mindre stykker.
Rengør og skræl kinaradise, og kør den derefter til spaghetti på en spiralizer (nogle mandolinjern har samme funktion). Hak hvidløg og løg fint og svits det på panden. Rør revet parmesan, æggeblommer og fløde sammen, og hæld det på panden sammen med “spaghetti”. Vend det hele godt sammen og drys bacon henover – smag til med salt og sort peber. Servér retten med det samme, gerne med en grøn, frisk salat til.
17 kommentarer
Uhmm! Det er simpelthen en klassiker og jeg elsker Carbonara højt:-)
Har forsøgt at lave det med madlavningsfløde for at spare på kalorierne, meeeennnn det blev ikke helt det samme….
Ja, det bliver bare bedst med rigtig fløde :-)
Uhm ja kinaradise er rigtig god som spaghetti.
Den er også ganske fortrinlig som nudel”substitut” i fx Pad Thai: http://smagpaamaden.dk/pad-thai-med-kinaradise-low-carb/
/Camilla
Åh, jeg elsker Pad Thai – det må prøves :-)
God ide med kinaradise i carbonara! Jeg har tidligere brugt det som pasta til pasta og kødsovs med stor succes, så selvfølgelig skal jeg da også prøve carbonara-udgaven på et tidspunkt :)
Det er super lækkert :-)
Hvor lyder det lækkert – det må jeg sætte min kæreste til at lave :-)
God idé!
hvor ser det godt ud – men skal kinaradisen kun lige køres kort sammen på panden med de øvrige ingredienser? Skal den ikke blancheres el.lign.?
Ja, det skal kun lige lunes med i kort tid – det må ikke få for meget. Jeg kan bedst lide når det stadig har bid og knas :-)
Tusind tak! Det skal klart prøves. Og kan være anledningen til at få købt en spiralizer. Der er jo mange på markedet, og jeg har hørt nogen sige, at de billige til ca. 300 fra isenkræmmeren er helt ok. Har du en mening om det? Hvilken en bruger du selv?
Jeg har købt denne variant, og den er rigtig god: http://www.urtehuset.dk/index.php/produkter/producenter-brands/spirali.html
Hvor køber man kinaradise? Jeg har ledt højt og lavt efter den skattede rod, men endnu ikke været heldig…. Ville så gerne prøve din carbonara:-)
De kan købes hos grønthandlere, tyrkiske og asiatiske butikker – synes også ofte jeg ser dem rundt om i supermarkederne.
Jeg er personlig helt vild med at erstatte pastaen med strimlet spidskål, der lige har fået et par minutter i mikroovnen.
Ja, det er også rigtig lækkert :-)
Carbonara med fløde????? Hvor kom det fra? Synes altid jeg får at vide, INGEN fløde og INGEN smør???
Tager jeg fejl?