Da jeg var ude at handle igår, faldt jeg over sorte kikærter og palmekål (eller sortkål), og jeg blev simpelthen nødt til at købe begge dele, så jeg kunne lave en salat ud af de smukke, mørke råvarer. De sorte kikærter har et højt indhold af jern, hvilket giver den sorte farve. Smagsmæssigt er der ikke den store forskel fra lyse kikærter, så dem kan du sagtens bruge til salaten.
Sort salat med kikærter og palmekål, 2 personer:
2 dl sorte kikærter
4 palmekål
1-2 spsk god mayonnaise
1-2 tsk mørk sesamolie
saft fra 1/4 citron
salt og peber
1 tsk lyse sesamfrø
Skyl og stil kikærterne i blød i 10-12 timer. Kog kikærterne i nyt vand i ca. 1 time eller indtil de er møre. Dræn dem og lad dem køle af. Skær palmekålen i meget tynde strimler – hvis du synes kålen er for grov, så svits den på en varm pande i en smule olie i 1-2 minutter. Bland kikærterne sammen med kålen. Rør mayonnaise godt sammen med sesamolie, citronsaft og sesamfrø – smag dressingen til med salt og peber. Vend dressingen godt rundt i salaten og lad den gerne trække 30-60 minutter.
5 kommentarer
lyder dælme læksi – 2 af mine favoritter kål og kikærter !!!
hvor fandt du mon de sorte kikærter?
Det er også mine favoritter. Jeg fandt kikærterne i Urtehuset på Gammel Kongevej :-)
Sikken en efterårs-immunforsvars-basker. Super ide!
Skal på jagt!!
Jeg fandt begge mine ting hos Urtehuset på Gammel Kongevej i Kbh!
Lyder lækkert- synes dog det er ærgerligt at det tager så lang tid at lave :) har tendens at springe over hvor gæret er lavest :p
Så køber du bare en dåse kikærter og så er den lavet på 5 minutter :-)