Måske disse snegle skal have en plads på morgenbordet imorgen tidlig. De ligner kanelsnegle, men den klassiske remonce er skiftet ud med karamel og peanutbutter, og glasuren med mørk chokolade.
Snegle med karamel & peanutbutter, ca. 12 stk.:
50 g smør
2,5 dl mælk
15 g gær
1 æg
1 spsk sukker
et nip salt
ca. 2 dl groft mel
ca. 5 dl hvedemel
3-4 spsk peanutbutter
3-4 spsk karamel
75 g mørk chokolade
Smelt smørret og hæld mælken i og lad det blive lunt. Opløs gæren i den lune blanding. Rør æg, sukker, salt og groft mel i. Ælt hvedemel i, lidt ad gangen, indtil dejen er glat og blød. Lad dejen hæve i ca. 1 time. Rul dejen ud på et meldrysset bord til en firkant. Smør peanutbutter og karamel jævnt ud over dejen – rul dejen sammen til en rulle, og skær skiver af rullen på ca. 1-2 cm. Sæt stykkerne i en springform eller på en bageplade og lad dem hæve igen i ca. 45 minutter eller til de har hævet op. Bag dem ved 180 grader i ca. 12-15 minutter, eller indtil de er gyldne og gennembagte. Lad dem køle af inden de pyntes med smeltet, mørk chokolade eller med glasur. Drys evt. med en smule hasselnøddeflager.
Spis dem helst, mens de er friske og stadig en smule lune.
Jeg vil lige benytte lejligheden til at vise mit nye, flotte website på ditteingemann.dk, som min meget dygtige og kreative mand har lavet til mig. Jeg er utrolig glad for det, så tjek det endelig ud :-)
22 kommentarer
Hej Ditte
Det er en virkelig flot hjemmeside du har fået dig. Tillykke med den. Glæder mig til din kogebog udkommer :)
Hilsen
Charlotte
Mange tak, Charlotte. Jeg glæder mig også ubeskriveligt meget til bogen udkommer :-)
Øj, hvor lyder karamel/peanutbutter kombinationen helt utilgiveligt god – det må jeg simpelthen prøve idag. Elsker alle sukkerbrøds-kager, især snegle – min søster bagte en omgang med æblesmør her i weekenden, som var helt fantastiske, så nu må det være min tur til at diske op med nogle, og overstående kombination er et fremragende bud :D
– Anne
Mmm, lækkert med æblesmør :-) måske det står for skud næste gang!
Hej Ditte
Fantastisk, smuk og eventyrlig hjemmeside du har fået lavet :))
Jeg bliver bare så glad af dine flotte billeder og mega lækkersulten ;o)
TAK, Birgit! God weekend til dig.
Mums hvor de snegler ser gode ud.
Glæder mig til din kogebog udkommer, den skal jeg med sikkerhed have fingre i :-)
Dejlig kommentar – Tak, Marianne ;-)
Utrolig flot hjemmeside! Følger din blog trofast…
TAK, Anja – dejligt du følger med!
Mums, det ser lækkert ud! Er sikker på de mætter helt ekstremt :)
Tak – de er både gode og mættende :-)
Hej Ditte.
TILLYKKE med din nye, flotte hjemmeside – stor ros til både dig og Søren – I er begge så kreative :O))
Din Søndagssnegl er simpelthen ikke til at stå for, lækkert. Det er en kæmpe fornøjelse af følge med på bloggen.
Tusind tak, kære Inger. Det er så dejligt du læser med!
Jeg har lige smidt link til Datteren, så håber jeg hun bager denne snegl til mig- på Søndag :)
Fantastisk ide – håber hun forstår hentydningen :-)
i am just amazed with your food photography. i can’t stop scrolling upside down!
Thanks a million – you are so sweet ;-)
Ej hvor ser de sygt lækre udddd! Nej nej hvor er det Godt dem må eg lave!!
De smagte altså også rigtig godt :-)
Hej
Lyder bare lækkert… jeg er dog lige lidt i tvilv, måske jeg bare er lidt langtsom, men hvilken slags karamel har du brugt? Flydende sirup?
Hej Mette, Der er et link i teksten til hvordan du laver karamel og hvis du ikke har mod på at lave det selv, så kan du købe et glas dulce de leche :-)