Ahhhhh, sikke en dejlig påske – udover arbejde nåede jeg også at lege, at det var sommer. Jeg tilbragte alle påskedagene i København, og brugte lidt af min tid på at gå ud at spise og lege turist i min egen by. Jeg er enormt glad for spicy food, og derfor blev det også til et besøg hos mit favorit mexi-sted, Barburrito, hvor tacos og tequila er i top. Jeg var også en tur forbi det nye sted, Llama, hvor jeg tilfældigvis også fik tacos og tequila… så måske er det en ny form for snaps og sild hos mig – nå, men begge steder kan klart anbefales. Det gode ved at have fri, er at der er god tid til at lave mad, og jeg er især glad for at langtidsstege kød, så det blev til en stor omgang pulled pork med grillede majs og kålsalat – så bliver det ikke meget bedre.
Jeg brugte en nakkefilet på ca. 1 kg, som rækker til 2 personer + rester til næste dag! Hvis man ikke vil have rester, rækker kødet til ca. 4 personer. Kødet smøres ind i krydderiblanding og lægges i et ildfast fad, gerne med låg. Kom en smule vand i bunden og sørg for at kødet hele tiden er fugtigt. Kødet skal hygge sig i ovnen ca. 7 timer ved 130 grader (varmluft). Herefter skulle fedtet gerne være smeltet væk og kødet falde fra hinanden, hvilket gør det nemt at “pulle” kødet med to gafler.
Krydderiblanding til pulled pork:
2 tsk stødt spidskommen
2 tsk stødt chipotle chili
1 tsk røget paprika
2 tsk raw lakridspulver
1 tsk tørret rosmarin
1 tsk tørret oregano
salt og sort peber
Det hele blandes sammen og gnides godt ind i kødet, som enten lægges på køl natten over, eller kommes i ovnen med det samme.
Hvis du har rester tilbage af pulled pork, så vil jeg anbefale at lave burgere dagen efter.
Udover at arbejde på et nyt projekt (mere om det snart), så blev påskedagene brugt på at skyde nogle beauty-billeder for den søde Anette fra Beautyspace. Så hvis I følger med hos hende, kan I støde på nogle af mine billeder i ny og næ…. her er altså tale om beauty-billeder og ikke mad-billeder :-)
Jeg er dog helt vild med Anettes univers, og I kan følge hende både her og her, hvor hun deler ud af sine gode tips.
13 kommentarer
Ih altså, jeg er simpelthen så vild med, at du har lakrids i din rub – er sikker på, at det giver en rigtig lækker dybde i smagen! Det må prøves :-) Også den hyggelige måde at binde majsbladene op på! Og tacostederne :-)
Jeg elsker virkelig pulled pork, og krydderiblandingen kan laves på mange måder, men lakrids er rigtig skønt i den :-) God weekend.
Ajjj hvor ser det lækkert ud! Jeg elsker pulled pork, men jeg får det sjældent – det skyldes nok tiden ;) Men når jeg er ude og spise, så bestiller JEG meget gerne noget i den dur!
Forresten: jeg er netop vendt hjem fra Berlin, og jeg vil bare lige takke for din fine Berlin-guide som vi brugte meget. Tak for tippet omkring Distrikt Mot – det var en oplevelse vi ikke havde fået med uden din hjælp :) Jeg har nu samlet min egen liste over dejlige spisesteder på min blog… Så tjek den endelig ud.
Emma
http://www.thecasualcliche.blogspot.dk
Jeg er så glad for at høre, at du har brugt min Berlin-guide – jeg vil helt sikkert tjekke din ud, så jeg kan prøve nogle nye steder næste gang jeg besøger byen :-)
åååh super lækkert! Især fordi du har puttet lakrids i! Det må jeg prøve! :)
xx Sofie
Det smager rigtig dejligt :-)
Yum, et lækkert svin ellers!
– Anne
Oh yeah :-)
Jeg har ofte prøvet at lave burgere med pulled pork i, men jeg har aldrig prøvet med lakrids i! Det skal prøves i weekenden med familien, alle er helt skøre for lakrids og kød :p
Det er rigtig lækkert – man kan ikke smagen lakrids så tydeligt, men du kan altid komme lidt mere i, hvis du er meget til lakrids.
Vi er også vilde med pulled pork, skal helt klart prøve din rub næste gang.
Et fif, som gør det til hverdagsmad: Jeg kommer den i ovnen på 110 grader omrking kl. 21 aftenen før, så er den færdig til aftensmad dagen efter. Ca 17.00 ud af ovnen og ind med en portion boller. Lettere kan næsten ikke blive i en travl hverdag
Hvor lang tid ville du give den, hvis stegen var på 2 kg? :-)
Hvis du giver den mellem 9-12 timer, så tror jeg den bliver rigtig god – men tjek den evt. efter ca. 6 timer :-)