Sol, sommer & salater – disse tre ting passer rigtig godt sammen i min verden. I morges stod jeg megaaaaaa tidligt op for at tage en tur i Tivoli, nærmere Go’Morgen Danmark. Og sikke en skøn morgen – sol, blå himmel og stort set ikke en vind der rørte sig. Derfor stod jeg også ude midt i Tivoli og lavede sommersalater, og til mit store held var alle helt vilde med mine salater.
Disse tre salater er rigtig nemme at lave og de smager virkelig dejligt sammen med et stykke grillet kød eller fisk, så jeg håber I vil få inspiration til de næste mange solrige aftener, hvor rigtig mange aj jer sikkert tænder op i grillen.
{ Tomatsalat med jordbærdressing }
Tilbehør til 4 personer
Dressing:
75 g jordbær
1 spsk olivenolie
salt og peber
1 fed hvidløg
1 spsk mørk balsamico
3-4 spsk god olivenolie
Salat:
600 g tomater, gerne forskellige farver og former
1 avocado
1 håndfuld basilikum
100 g gedefeta
2 spsk ristede pinjekerner
Rens jordbærrene og vend dem med olie, salt og peber. Fordel bærrene i et ildfast fad og bag dem ved 200 grader i ca. 15 minutter. Kom de bagte jordbær og saften de har afgivet i en blender sammen med hvidløg, balsamico, olivenolie og blend til det har konsistens som en tyk dressing – smag til med balsamico, olie, salt og peber.
Skær tomaterne ud i skiver og fordel dem på et fad. Skær avocado ud i tern og kom dem på fadet. Hak basilikum groft og drys ovenpå salater sammen med rustikke stykker gedefeta. Hæld tilsidst dressingen over salaten og server med det samme.
{ Grillede gulerødder med brunet smør & urter }
Tilbehør til 4 personer
50 g smør
400 g små gulerødder
2 spsk olivenolie
salt og peber
50 g hasselnødder
1 håndfuld dild
1 håndfuld mynte
Smelt smørret i en lille gryde ved medium varme, og lad det lige så stille blive brunligt – hold øje. Tag gryden af varmen når smørret er blevet brunt, og lad smørret stå og bundfælde, imens gulerødderne tilberedes. Rengør gulerødderne og vend dem med salt, peber og olivenolie. Steg eller grill dem i ca. 10 minutter – de må stadig gerne have bid, og sørg for at vende dem undervejs.
Rist hasselnødderne på en tør pande eller i ovnen ved 200 grader, indtil de bliver gyldne og den brune hinde løsner sig. Lad nødderne køle en smule af, før du nulrer hinderne af og hakker nødderne groft.
Vask urterne og hak dem groft – fordel dem på et fad, læg gulerødderne ovenpå og drys med nødder. Tag det klare, brunede smør, som ligger øverst i gryden, op med en ske og fordel det over salaten. Smag til med salt og peber, og server med det samme.
{ Smørstegte radiser med brøndkarse & citrusdressing }
Tilbehør til 4 personer
2 bdt radiser
2 spsk smør
salt og peber
2 bdt brøndkarse (eller rucola)
Dressing:
fintrevet skal 1 økologisk citron
saft fra ½ citron
2 tsk grov sennep
1 tsk flydende honning
1 fed hvidløg, revet
3-4 spsk olivenolie
salt og peber
Rens radiserne og halver dem. Kom smør på en pande og varm godt op. Læg radiserne med skærefladen ned på panden og steg dem i ca. 2 minutter ved middelvarme. Stil panden i en forvarmet ovn ved 200 grader i ca. 10 minutter – sørg for at din pande kan gå i ovnen.
Skyl brøndkarsen grundigt og fordel den på et stort fad. Pisk ingredienserne til dressingen godt sammen og smag den til så den både er syrlig, sød og salt. Fordel de lune radiser over brøndkarsen og slut af med dressingen. Server salaten med det samme.
4 kommentarer
Skønt med sommer salater – og for mig 3 helt nye varianter, som jeg helt sikkert vil prøve. Du gjorde det ( igen ) SÅ flot i Go’morgen DK :-)
Rigtig god weekend!
Tusind tak – god weekend.
Hej Ditte, hvor ser der lækkert ud! Jeg synes det er svært at finde en god olivenolie, er der nogen bestemt du bruger eller noget specifikt du går efter i jagten på en god olivenolie? Tak for din fine blog
Hej Mette, Jeg bruger faktisk tit øko olivenolie fra Urtekram, da den er nem at få fat i. Men jeg elsker olivenolie fra Terra Creta – de er dog ikke så nemme at få fat i :-)