Denne søde sommertærte er fra min bog SUKKERFRI BØRNEFEST, og det er nok min favorit-opskrift fra bogen. Både fordi den er nem at lave, den smager fantastisk og så elsker jeg, at man kan få afløb for sit pyntegen… for kagen kan nemlig pyntes på præcis den måde, som du synes og med de ingredienser du kan lide.
{ TUTTI FRUTTI TÆRTE }
ca. 8 personer
Tærten kan pyntes præcis, som I har lyst til. Del fx tærten op, så alle i familien kan få et stykke tærte med deres yndlings-topping eller brug den til børnefødselsdage og lad dit barn pynte den med sine favoritter.
Bund:
200 g alm. mandelmel
2 spsk alm. revet kokosmel
1 æg
40 g blød kokosolie eller smør
1 spsk sukrin gold eller brun farin
Creme:
250 g mascarpone
4 spsk skyr
50 g mørk chokolade, finthakket (gerne 85%)
½ tsk ren vaniljepulver eller kornene fra 1 vaniljestang
4-5 spsk ahornsirup
Pynt:
friske jordbær, hindbær, frugt, nødder, hakket chokolade eller det du har lyst til
Tænd ovnen på 200 grader.Bland ingredienserne til tærtebunden sammen, og ælt dejen godt sammen.
Det kan være svært at rulle tærtedejen ud, så brug hænderne til at presse dejen forsigtigt ned i en rund tærteform, ca. 22 cm i diameter, med løs bund.
Bag bunden i ovnen i ca. 18-20 minutter, eller indtil den er sprød og gylden. Lad tærtebunden køle helt af, før du pynter den. Rør alle ingredienserne til cremen godt sammen, og smag til, evt. med mere sirup. Jeg hakker chokoladen fint og kommer det i cremen, men du kan også smelte chokoladen, fordele den over tærtebunden og lade den stivne, inden du kommer cremen på.
Pynt tærten med masser af friske jordbær, hindbær, frugt, nødder, chokolade m.v.
God weekend.
1 kommentar
TUTTI FRUTTI TÆRTE.. den kan man da kun blive glad i låget af :-)
Mums, en lækker og festlig sommer tærte..
Hav en skøn sommer.