Jeg er gået helt ned i gear, og er så småt på vej til at holde juleferie, hvilket er meget tiltrængt. Min juleferie byder på en hel uge i favorit-byen, Berlin, og jeg glæder mig usandsynligt meget. Udover at holde ferie skal jeg fejre fødselsdag og nytår, spise en masse god mad….og en currywurst eller to, drikke øl og slappe af sammen med min mand og gode venner. Men i denne uge har jeg masser af tid til at pleje min blog, og få de sidste gaver på plads.
Jeg har tidligere lavet et indlæg om denne nemme pæretærte, og opskriften kommer også med i min næste bog, Sunde Søde Sager fra The Food Club. Her kommer den i en lidt mere julet udgave, og den passer altså godt til en vinterdag sammen med en stor kop varm kakao og flødeskum.
Nem pæretærte med kardemomme, 6 pers.:
90 g blødt smør
90 g sukrin gold eller kokossukker
2 æg
120 g alm. mandelmel
40 g fint speltmel
½ tsk bagepulver
2 tsk stødt kardemomme
skal fra 1 øko citron
2 pærer, uden kernehus, skåret i kvarte
Pynt:
ca. 1 spsk usaltede pistacienødder, finthakkede
Kom blødt smør og sukrin i en foodprocessor, og blend indtil det samler sig. Tilsæt æg, mandelmel, speltmel, bagepulver, kardemomme og citronskal, og blend igen, indtil dejen er ensartet og en anelse flydende. Hæld dejen i en smurt tærteform, gerne med løs bund, og placér pærerne ovenpå dejen. Drys med finthakkede pistacienødder.
Bag tærten i ovnen ved 160 grader i ca. 35 minutter. Servér tærten lun med cremefraiche, skyr eller flødeskum.
Julekakao med vaniljeskum, 2 pers.:
5 dl mælk
2 spsk god, mørk kakaopulver
1/2 – 1 tsk stødt kanel
ca. 2-3 spsk honning
1/2 – 1 dl fløde
1/2 tsk ren vaniljepulver
Kom mælk, kakaopulver, kanel og honning i en gryde og varm det langsomt under omrøring. Når kakao’en er rygende varm smages den til. Pisk fløden til let skum og vend vaniljepulver i. Servér kakao’en med en stor skefuld vaniljeskum på toppen.
10 kommentarer
Hyggeligt med en julet udgave af din pæretærte :-) jeg har brugt din opskrift fra tidligere flere gange, og den er både nem og ikke mindst utrolig LÆKKER.
Lyder godt, opskriften også kommer i din næste bog.
Rigtig god tur til BERLIN, fedt :-)
Kh Inger
Dejligt du har testet min opskrift! Rigtig glædelig jul til dig :-)
Kære Ditte.
Uhm.. Julekakao med et strejf af kanel og lækker vaniljskum..
det lyder bare rart efter en lang trave-skovtur, så mangler vi jo bare lidt frost og sneen daler ned :)
Rigtig god ferie til Berlin – ja en skøn storby med masser af grosse bier og hyggelige spisesteder ;O)
Nyd det og hinanden..
Rigtig glædelig jul samt et spændende og cool nytår til dig og Søren :))
Mange kærlige julehilsner & Masser af tillykker med fødselsdagen den 26. december :)
Mange tusinde tak for alle dine skønne opskrifter, som du altid å pænt deler med os.
Knus Birgit & Co
Tusind tak fordi du læser med og er så sød til at kommentere. Vi glæder os sådan til ferie og især Berlin, som vi jo elsker. Skal sende jer en tanke og en skål derfra :-) Rigtig glædelig jul og et fantastisk nytår til dig og familien.
Hej Ditte,
Det er simpelthen nogle fantastisk flotte billeder du tager, det er lige så tænder løber i vand!
Jeg skal helt sikkert prøve begge opskrifter :)Må man spørger hvilken kakaopulver du bruger? Jeg har nemlig ikke haft held med at finde en rigtig god en endnu.
Vh. Line
Tusind tak for dine søde ord. Jeg synes også det er lidt svært med kakaopulver, men har endelig fundet en god, nemlig fra Green & Blacks :-)
Det ser slet ikke tosset ud! Jeg elsker kardemomme, så den vil sikkert gå rent ind hos mig, den tærte :) Og lækkert med en tærte, som ikke er fyldt med hvedemel og sukker.
Den smager rigtig godt – dog giver sukrin en lidt kølig smag, men det kan være du allerede kender produktet? :-)
Hvad er vaniljepulver, og hvor kan det købes? Kan vaniljesukker bruges?
Se fx her: http://www.designoghandelshuset.dk/produkter/53-krydderier-og-noedder/2660-ny-ndali-ren-vaniljepulver-oekologisk-15-g/