Kære allesammen,
Som titlen på dette blogindlæg indikerer, så er der idag tale om noget virkelig lækkert…. muffins med et touch af snickers! Disse muffins er den perfekte forkælelseskage, og jeg ville ønske jeg havde flere tilbage, for så hoppede jeg direkte på sofaen med et par stykker og en god kop kaffe. Denne uge har for mit vedkommende været en blandet landhandel – min mandag startede med en fotoopgave, hvor jeg på mest uheldige og klodsede facon endte i vandet med mit dyrebare kamera – snøft… Men heldigvis sluttede min uge af på bedste vis med en tur til Malmø med masser af god mad, kaffe og shopping.
Og nu tilbage til det, det hele handler om; SNICKERSMUFFINS. Disse banditter er bagt med mandelmel og er derfor glutenfrie – de er også bagt med meget lidt sukker, men hvis du har en sød tand, så tilsæt en smule sødme til dejen.
{ SNICKERSMUFFINS }
8 stk
Dej:
150 g alm. mandelmel
2 tsk bagepulver
1 moden banan
3 æg
50 g smeltet kokosolie
50 g mørk chokolade, 85%
Fyld:
65 g peanutbutter
65 g dadelsirup (eller anden sirup)
Pynt:
2 spsk peanuts
Bland mandelmel og bagepulver sammen i en skål. Mos bananen og bland den med æg og smeltet kokosolie. Rør de våde ingredienser sammen med de tørre og vend tilsidst hakket chokolade i dejen. Rør det hele godt sammen, fordel dejen i 8 muffinforme. Rør peanutbutter og dadelsirup godt sammen og fordel en skefuld af blandingen på toppen af hver muffin – tryk gerne blandingen en smule ned, så det bliver dækket af en smule dej. Fordel grofthakket peanuts på toppen af hver muffin, og bag kagerne ved 200 grader i ca. 20 minutter.
3 kommentarer
Ui! Denne har jeg ventet på siden jeg så de på Instagram
Men, hvor får en tak i daddelsirup?
Mimi
Dejligt at høre :-) Du kan købe dadelsirup i etniske butikker og det koster ikke specielt meget… Men ellers kan du sagtens bruge fx. ahornsirup, som også har en dejlig karamel-smag :-) Ha’ en dejlig søndag. Kh Ditte
Hej Ditte,
Disse muffins lyder super lækre – kan de laves med alm. hvedemel i stede for mandelmel? :)
Knus Christine