Ahh, så blev det atter søndag og heldigvis en af dem med sol på. Jeg har efterhånden en del blogindlæg i kø, og i dag faldt valget på salater. Jeg er efterhånden ved at lægge sidste hånd på min kogebog, som kommer til at være fyldt med skønne salater – jeg har vist fået salater på hjernen, for jeg kan slet ikke stoppe med at eksperimentere med forskellige varianter, så derfor kommer der her to opskrifter, som ikke nåede at komme med i min bog.
Salat med blå congo, 2 pers.:
8-10 små kartofler, gerne blå congo
6 radiser
ca. 6 stængler bredbladet persille
2 spsk rapsolie
salt og peber
1 tsk tørret ramsløg
Rens kartoflerne og kog dem møre i letsaltet vand – de skal stadig være faste og have en smule bid. Rens radiserne og skær dem i tynde skiver, enten på et mandolinjern eller med en skarp kniv. Hak persillen fint og rør det sammen med olie, salt, peber og tørret ramsløg.
Dræn og lad kartoflerne køle en smule af, før de skæres i tykke skiver. Bland kartoflerne med radiser og persilledressing. Salaten smages til og serveres lun.
Hvis du ikke kan skaffe lilla kartofler, så brug nogle andre små, gode kartofler. Udover at blå congo er fuldstændig fantastiske at se på, smager de også super skønt, så led en ekstra gang efter dem hos din grønthandler.
Kamut-salat med pinjekerner og pesto, 2 pers.:
2 dl kamuthvede (brug alternativt perlespelt)
3 forårsløg
2 spsk pinjekerner
4 tsk pesto
frisk mynte
Pesto:
1 stort bdt bredbladet persille eller basilikum
50 g mandler
50 g parmesan
1 fed hvidløg
ca. 1 dl olivenolie
salt
Skyl kamuthveden og kog den efter anvisning på pakken. Rens og skær forårsløg i tynde skiver. Rist pinjekernerne på en tør, varm pande indtil de bliver gyldne.
Blend alle ingredienserne til pesto – tilsæt mere eller mindre olie, alt efter den ønskede konsistens. Pesto’en opbevares i et syltetøjsglas på køl.
Når kamuthveden er færdigkogt, skylles den og drænes, før den blandes med forårsløg, pinjekerne og pesto. Smag salaten til og pynt evt. med en smule finthakket mynte.
6 kommentarer
Nej hvor fedt at du laver en kogebog, den glæder jeg mig virkelig til at suge inspiration fra. Har fulgt bloggen længe men det er da vist gået forbi min næse at du har gang i at lave en kogebog, måske var øjnene forgabt i nogle lækre billeder :-) hvornår udkommer den og vil der også være kageopskrifter?? Mvh Stine
Min kogebog udkommer først til foråret 2013 og bliver en dejlig salatbog – håber helt sikkert på at få lov til at lave en kagebog engang i fremtiden :-) Dejligt du læser med på bloggen!
love your blog! great photos!
http://hungryhk.blogspot.com
Thanks, Daniel ;-)
Har da aldrig nogensinde set så smukke billeder af mad før! :) Og så de gode opskrifter med gode, sunde ting lige som jeg kan lide det, det er fantastisk kreativt i mine øjne…og jeg faldt bare tilfældigt over din blog, det er som at finde en skat. Tak for dejlig inspiration.
Jamen, tusind tak. Sikke nogle søde ord :-) Er glad for at du kan lide min blog!