Det er nok ikke nogen hemmelighed, at jeg elsker salater og især den slags, som er ukomplicerede og kan laves i en fart. Her kommer to af mine opskrifter på nemme salater, som begge vil klæde hverdagsbordet.
Denne salat er egentlig en variant af en opskrift, fra min nye kogebog, som jeg lavede i Lounge på Lorry forleden. Jeg er vild med rå blomkål, så hvis du ikke har prøvet det, så giv det endelig en chance.
Blomkålssalat, 2 pers.:
1/2 blomkål
ca. 10 cherry-tomater
2 store håndfulde friske krydderurter, f.eks. ramsløg, basilikum, persille, koriander
2 spsk pinjekerner, ristede
ca. 3 spsk olivenolie
saft fra 1/2 lime
salt og peber
Riv blomkål på et rivejern – brug den grove side. Halvér tomaterne. Hak krydderurterne fint og bland tomater og urter med blomkål. Rør olie, limesaft, salt og peber sammen og vend dressingen rundt i salaten. Smag den til. Inden servering drysses salaten med pinjekerner.
Jeg blev ret så begejstret, da jeg for et par uger siden stødte på en potte ramsløg. Jeg købte den straks og nu bor den på min terrasse og ser så fin ud. Ramsløg kan også plukkes i naturen og min søde mor sendte mig forleden en pakke helt fra jylland med flotte, små, friske ramsløg, så nu har jeg masser på lager. Hvis du vil vide mere om ramsløg eller blot have lidt inspiration til madlavning med ramsløg, så har min søster lavet et fint indlæg på hendes blog.
Emmersalat med pesto, 2 pers.:
1,5 dl emmer (der kan også bruges perlespelt eller perlebyg)
friske ramsløg
5 radiser
50 g gedefeta
Pesto:
2 store håndfulde rucola
ca. 0,5 dl olivenolie (jeg brugte denne gode olie, men andre typer kan sagtens bruges)
ca. 10 mandler
salt og peber
Kog emmer efter anvisning på pakken og lad det køle af. Skyl og hak ramsløg rigtig fint – jeg brugte ca. 4 store blade, men smag dig lidt frem. Snit radiserne rigtig fint og bland det med emmer og ramsløg.
Blend rucola, olie, mandler, salt og peber sammen indtil det har konsistens som en tyk pesto – smag til. Vend 2-3 spsk pesto rundt i salaten og opbevar eventuelt overskydende pesto i køleskabet. Kom til sidst feta over salaten og servér gerne med det samme.
27 kommentarer
Uhm de salater ser virkelig gode ud :)
Jeg elsker virkelig også salater – en god salat kan redde stortset alt!
– Camilla
Du har nemlig helt ret :-)
Mmmm de ser gode ud! Laekkert med nogle laekre salater til grillsaesonen som jo snart er igang ;-)
Åh ja, glæder mig til sommer, salater og grill!
P.S :-)
Har lige hentet din skönne skönne bog som e-bog og hvor er den laekker, sä nu mä grillsaesonen gerne indfinde sig :-D
Ihhh, hvor dejligt. Det er jeg så glad for at høre!
Hej Ditte.
Så har jeg haft din kogebog “Salater fra The Food Club” i præcis 1 uge :O) Jeg er mega glad for den – den er SÅ flot og sprængfyldt med lækre, indbydende og ikke mindst nemme salater og dressinger. Jeg har allerede prøvet 3 af dine opsksrifter – alle med stor succes. Jeg glæder mig til at prøve mange flere. Rigtig go dag til dig.
Kh Inger
Hvor fantastisk – det er jeg bare super glad for at høre :-)
Rigtig god onsdag til dig!
Skal så meget lave den første inden længe. Har en særlig svaghed for tomater pt., og jeg er også ekset med rå, revet blomkål!
Rå blomkål er nemlig bare super lækkert :-)
YUM!
Er vild med fyldige/robuste salater som frokost for tiden, så disse må prøves.
Har nu sået ramsløg i krydderurtebedet, så ved jeg mere om hvor mange hunde der har været forbi og den slags…. for det er ikke helt nemt at finde i handlen, endnu. Ikke alle supermarkeder og planteskoler kan hjælpe med at skaffe ramsløg.
Hvor skønt :-) god fornøjelse med dine ramsløg!
I aften skal vi have Blomkålssalat og Endelavesalat – meningen var egentligt Salat med rødkål, men jeg kunne hverken få romaiensalat eller fhelt riske rødkål – så skønt med en salatbog som byder på uendelige dejlige muligheder :)
Imorgen rå broccolisalat.. og i weekenden noget med advokadoer, koriander og chili..
Ja her dyrkes dine lækre og enkle Salater fra The FOOD CLUB i stride strømme, tak for en meget inspirende flot og brugbar salatbog :)
Fantastisk – hvor er det skønt at du kan lide bogen og ret faktisk allerede har testet nogle af opskrifterne. Godt gået!
Uhm! det ser virkelig lækkert og sundt ud!
:)
Hej Ditte,
Begge salater ser såååå lækre ud… Er de i din nye salatbog?
Må simpelthen eje den, ingen tvivl…
Det er lige det rette årstid vi går i møde, der er så mange lækre ingredienser til salater.
Tak for god inspiration
/Karina
Hej Karina, tak for din kommentar. Salaterne er ikke med i min kogebog, men to nye salater :-)
Jeg er nødt til at sige det.. BlomkålsSalaten, er bare min favorit, indtil videre :)
Jeg blev godt nok helt vildt positiv overrasket over BlomkålsSalaten, Wauv den var kanon lækker, alt blev spist..
Jeg fulgte opskriften, på nær.. at jeg puttede ekstra frisk basilikum i og sprang så persillen over.
Den vil være super lækker til grillmaden her til sommer..
Og tænk at blive så dejlig mæt af så sund en salat, det kan bare ikke blive bedre :))
Årets Salat Dronning det er du ;O)
Hvor er du sød – dejligt du kan lide salaten med blomkål og ikke mindst min bog! Jeg ser altså også frem til, at vi snart går sommeren i møde og dermed masser af friske salater :-)
Jeg vil lige kommentere ovenpå alt min “turbo” glæde..
Det jeg kalder BlomkålsSalat – er altså Blomkåls Couscous fra din nye Salatbog – den smager bare himmelsk :))
Igen, igen.. Så har vi nydt din Blomkåls Couscous igen, igen :O)
Vi er total vilde med den Blomkåls Couscous salat – og vi havde nok aldrig selv drømt om at rive rå blomkål,
så vi kan kun sige “prøv det” – og afhængigheden starter..
Og tak til dig Ditte, endnu engang, for denne super lækre salat opskrift :)
MUMME
Dejligt – det er nemlig bare godt!
Her afprøves dine salater også i “stride strømme” med stor succes :O)
Vi har spist din Cafe Glad Salat, den med selleri – og glad blev vi alle rundt om bordet :))
Vi har spist din super friske og lækre broccolisalat, den smagte virkelig også bare fartastisk :))
Fra på fredag og en uge frem står den på “græske salater”… da vi smutter en uge til Kreta :OP)
Kh. B
SKØNT – god tur og nyd det!
Jeg har prøvet salaten med blomkål og pinjekerner. Jeg tilføjede mango som et ekstra lille eksotisk pift. Det smagte virkelig fantastisk, og glæder mig til at prøve flere opskrifter fra bogen. Kh Mette
Mmm, lækkert. Jeg elsker mango! Har tidligere lavet en version med blomkål og mango – du kan se den her: http://www.thefoodclub.dk/salater/