I går var jeg i Go’morgen Danmark og lave 3 forskellige rødkålssalater, som alle passer perfekt på julebordet. Jeg vil dele min favorit med jer; rødkålssalat med gedeost, mynte, granatæble og tahindressing. Selvom salaten ikke lyder specielt juleagtig, så synes jeg virkelig I skal give den en chance.
{ Rødkålssalat med tahindressing }
tilbehør til 4 personer
1/4 rødkål
1 spsk olie
4 spsk pinjekerner
1 bdt mynte
½ bdt bredbladet persille
kernerne fra 1 granatæble
50-75 g fast gedeost
Dressing:
1 spsk tahin
3-4 spsk olivenolie
skal fra 1 øko citron
saft fra ½ citron
salt
Skær rødkålen i meget tynde strimler. Varm olie op i en pande og steg kålen i et par minutter indtil den falder en smule sammen. Kom den lune kål på et stort fad.
Rist pinjekerner på en tør, varm pande indtil de er gylden. Hak krydderurterne fint, og kom dem på fadet med kålen – drys med pinjekerner, granatæblekerner og små stykker af gedeost.
Rør ingredienserne til dressingen godt sammen – smag til. Fordel dressingen over salaten og servér med det samme.
4 kommentarer
Hvor lyder det lækkert, er virkelig pjattet med kål og tahin, det må prøves sammen. Kan man erstatte geden med feta?
JA – helt sikkert :-)
Åh, det ser super lækkert ud! Skønt med en lidt utraditionel rødkålssalat. Den skal helt sikkert afprøves dette år.
Hvor er skålen fra? :)