Jeg er netop vågnet på Kreta, og ligger i sengen, og kan høre regnen. I dag er vejret ikke specielt godt, så vores planer for dagen er ændret. Derfor bliver jeg en smule længere under dynen, og fik lyst til at dele en opskrift med jer fra min bog “Sunde Søde Sager”. Jeg lavede disse lækre raw brownies sidst jeg skulle på ferie, og havde dem med som en snack til turen – de smager helt fantastisk!
{ Raw brownies med chokoglasur } 16 stk.
Disse brownies skal ikke bages i ovnen, men derimod sættes på køl. Chokoladeglasuren smager skønt, og kan sagtens bruges som glasur til andre kager. Opskriften er uden æg, gluten og mælkeprodukter.
Brownie-bund:
100 g usaltede cashewnødder (andre nødder kan bruges)
125 g mandler (andre nødder kan bruges)
200 g alm. revet kokosmel
12-14 bløde dadler uden sten
80 g raw kakaopulver
et nip salt
ca. ½ dl vand
Chokoladeglasur:
½ dl flydende rå honning (du kan også bruge fx. yaconsirup)
3-4 spsk blødt kokosolie
40 g raw kakaopulver
Kom alle ingredienserne til bunden i en blender eller foodprocessor, og blend indtil massen er cremet og sammenhængende – tilsæt mere vand, hvis dejen er for tør. Jeg kan godt lide, at min “kagedej” er en smule grov, så jeg blender den ikke så meget. Fordel massen i en form med bagepapir, 20 x 20 cm, og pres bunden godt ned i formen.
Blend alle ingredienserne til glasuren sammen og smag den til. Fordel glasuren over bunden og sæt kagen på køl i et par timer, evt. fryseren, inden den skæres ud i små firkanter. Kagen kan pyntes med frysetørrede bær, finthakkede nødder, kakaonibs eller et drys kakao.
Opbevar kagen på køl – den holder sig god og frisk i 3-5 dage.
13 kommentarer
Du er min favoritblogger……fortsat god ferie :) – Kh. Kirsten
Åh, tusind tak, Kirsten :-)
Du tager simpelthen så smukke billeder. Nyd sin ferie Ditte – god det var mig ;-)
Mange tak, Emma – dejligt du læser med.
Mmmmm, tak for det! Og tak for en fantastisk smuk og inspirerende blog!
:-)
Det ser rigtig lækkert ud! Men hvad er og hvor køber man raw kakaopulver!
Mvh
Mette
Du kan købe rå kakaopulver i helsekostbutikker og fx. Matas. Du kan sagtens bruge alm. kakaopulver til denne opskrift. Jeg bruger rå kakaopulver fordi jeg synes det smager bedre – pulveret er minimum behandlet og indeholder derfor langt flere antioxidanter end alm. kakaopulver. Rå kakao har ikke været opvarmet til over 42 grader, og derudover indeholder det ikke tilsat sukker eller mælk. Jeg bruger en økologisk variant.
Your photography is absolutely gorgeous, it’s the reason I clicked on your post :)
Ayesha xxx
http://alycheeaday.blogspot.co.uk/
De ser så lækre ud. Kan de fryses?
Har ikke prøvet, men vil tro det :-)
Hej Ditte. Kan man erstatte dadlerne med en banan?
Jeg tror ikke det giver det samme resultat, men jeg har ikke prøvet :-)