Når det er sæson for græskar, spiser jeg græskar hver dag – jeg elsker græskar og især hokkaido, som er det perfekte spisegræskar med sit faste orangegule kød og milde, aromatisk smag. Hokkaido har sit navn efter den japanske ø Hokkaido, hvor den har været dyrket i mange år. Opskriften er fra min bog SALATSNEDKER, som indeholder 100 sprøde, sunde og saftige opskrifter til salatskålen. Bogen starter med en intro omkring salatgrej, salatens opbygning og mine 10 superhelte aka. yndlingsgrøntsager. Derefter kommer der 8 kapitler; De fyldige, De lette, De lune, De festlige, De feminine, De maskuline, De supersunde og tilbehør til salater. Derudover har jeg lavet en sæsonguide, menuforslag og en oversigt over hvilke råvarer der kan erstatte hinanden. Så hvis du er salatelsker ligesom mig eller har brug for ny inspiration til salatskålen, så er denne bog lige noget for dig. Bogen kan købes i boghandlere landet over, men du kan også bestille den hos fx. Saxo.com eller i min egen shop, hvor du kan købe en signeret udgave.
{ Quinoasalat serveret i bagt hokkaidogræskar }
tilbehør til 4 personer
1 hokkaido-græskar
olivenolie
salt og peber
Fyld:
2 dl hvid quinoa
40 g pinjekerner
75 g grønkål eller palmekål
2 håndfulde bredbladet persille
fintrevet skal fra 1 økologisk citron
1 æble
Græskardressing:
2-3 spsk kød fra det bagte hokkaidogræskar
4 spsk olivenolie
2 spsk lys tahin
saft fra 1 citron
1 fed hvidløg
1 tsk spidskommen
1 tsk chiliflager
salt og peber
Rengør græskarret og del det i to, hvor låget er den mindste del. Skrab kernerne ud med en ske. Stil græskarret på en bageplade og kom lidt olie indeni. Krydr med salt og peber. Bag græskarret i ovnen ved 200 grader varmluft i ca. 1 time – bagetiden afhænger af størrelsen, så tjek undervejs, men det er færdigt, når kødet er helt blødt. Skrab det meste af kødet ud og lad det køle af.
Skyl og kog quinoaen efter anvisningen på pakken og lad den køle en smule af. Rist pinjekernerne på en tør, varm pande, til de bliver gyldne. Lad dem køle af. Rengør kålen grundigt, fjern midterstokken og hak kålen fint. Hak persillen groft og bland den med kål, quinoa, citronskal, pinjekerner og æble skåret i små tern.
Skrab 2-3 skefulde af det bagte græskarkød ud og kom det i en foodprocessor eller blender sammen med olivenolie, tahin, citronsaft, hvidløg og krydderier og blend det til en glat og cremet dressing – smag den til. Er den for tyk, så tilsæt vand, til den har den ønskede konsistens.
Vend dressingen rundt i salaten og fordel salaten i det bagte græskar – læg låg på og server. Sørg for ved serveringen at få det sidste kød fra græskarret med, så det bliver en del af salaten. Har du valgt et økologisk græskar, så spis endelig også skallen.
2 kommentarer
Wow, faldt lige over denne opskrift. Den vil jeg prøve snart – den lyder god, både for krop og sjæl! :)
Jeg kan varmt anbefale den – udover det smager skønt, så er det også dekorativt.