Så er jeg hjemme efter syv fantastiske dage i Istanbul, og det kommer der meget mere om på bloggen senere. Jeg sidder netop nu og rydder op i mine billedearkiver, og faldt over disse små quinoa/romanesco-deller, som jeg vil skynde mig at dele. Hvis du ikke kan skaffe romanesco, så kan du sagtens bruge broccoli i stedet. Jeg spiser dellerne sammen med en salat, eller som en slags falafel i et fladbrød med salat og dressing.
Quinoa-deller med romanesco, ca. 18 stk.:
70 g hvid quinoa
150 g romanesco
3 spsk quinoamel – andre typer af mel kan bruges
1 spsk tahin
1 æg
1 tsk stødt spidskommen
salt og peber
vand
olie til stegning
Skyl og kog quinoa efter anvisning på pakken. Skær romanesco ud i små buketter og kom det i en foodprocessor sammen med mel, tahin, æg, spidskommen, salt og peber og en smule vand. Blend indtil massen har en ensartet konsistens – rør quinoa i og lad farsen hvile i ca. 10 minutter. Hvis du ønsker en mere spicy delle, så tilsæt en smule stødt chili eller chilisauce.
Form (med fugtige hænder) små kugler, og steg dem på en varm pande med olie i ca. 5-6 minutter. Servér dellerne varme og gerne med en tahin-dressing.
4 kommentarer
Mmm, de ser gode ud :) Jeg tror, jeg må være den eneste vegetar i verden, der ikke har smagt quinoa ;)
Jeg elsker quinoa – både i salater, men også i bøffer/deller :-) Det må du prøve!
Haps, skal prøves nu. 1000 tak, Ditte.
De er så gode – selv min mand spiser dem med stor fornøjelse ;-)