Sidste år blev jeg stillet en udfordring, nemlig at kreere en festbombe af en kage til magasinet Isabellas. Jeg konkurrerede med tre dygtige madbloggere om at lave den bedste festkage/dessert – jeg vandt desværre ikke, men det gjorde dygtige Maja fra bloggen Chocolat. Opskriften fik jeg aldrig delt med jer, så den kommer lige her! Festkager er jo altså ikke mit speciale, og det kræver en god portion tålmodighed at lave denne kage, men jeg må indrømme, at trods en del skønhedsfejl, var jeg ret stolt af mit resultat.
Denne kage er en rigtig festbombe, og perfekt til festlige lejligheder fx. fødselsdage eller nytår. Kagen er en smule tidskrævende, men bunde og creme kan sagtens laves dagen før.
Kagen kan laves i andre farver eller blot laves i en hvid udgave.
{ PINK REGNBUEKAGE } ca. 10 personer
Kagebunde, 4 stk:
6 æg
175 g rørsukker
1 tsk ren vaniljepulver
175 g mel
1 tsk bagepulver
75 g smør, smeltet
evt. lyserød farve
Varm ovnen til 200°C. Pisk æg, sukker og vanilje rigtig godt sammen til en luftig masse – det tager ca. 10 minutter. Sigt mel og bagepulver i æggesnapsen og vend det rundt. Vend til sidst smørret i dejen – pas på ikke at slå luften ud af dejen.
Vil du lave farvede bunde, fordeles dejen i fire skåle og farves i forskellige nuancer – pas på ikke at røre for meget i dejen. Pensl en springform, 15 cm, og bag bundene en af gangen. Bages i ca. 12 minutter eller til de er gennembagte.
Chokolade ganache:
2,5 dl piskefløde
200 g mørk chokolade, 70%, finthakket
6 spsk amarena kirsebær
Varm fløden op til kogepunktet og hæld det over den finthakkede chokolade. Lad det stå i ca. 1 minut, hvorefter det røres sammen til en skinnende og glat creme. Cremen stilles på køl natten over.
Næste dag kommes ganachen i en skål og piskes op med en håndmikser. Pisk langsomt i starten og øg hastigheden efterhånden. Når massen er blevet en smule blødere tilsættes amarena kirsebær og væsken derfra, og det hele piskes godt sammen. Når gananchen har en smørbar konsistens er den klar.
Smør-creme/frosting:
400 g blødt smør
ca. 6 dl flormelis
4 spsk sødmælk
skal fra 1 øko citron
evt. lyserød farve
Kom smør og flormelis i en røremaskine og pisk det forsigtigt sammen. Tilsæt mælk og citronskal, og pisk det hele godt sammen ved højere hastighed – pisk i ca. 5-6 minutter. Cremen skal være luftig og let – smag cremen til.
Vil du lave farvet frosting, fordeles cremen i tre skåle og farves i forskellige nuancer – sørg for at tage en smule frosting fra, som skal bruges til at smøre kagen op med – det behøver ikke være farvet.
Sådan samles kagen:
Læg en kagebund på et kagefad – hvis bundene er farvet, så start med den mørkeste. Fordel en smule chokolade ganache på bunden og smør det helt ud til kanten. Læg en ny kagebund ovenpå og gentag proceduren indtil der er creme mellem alle bundene.
Fordel et tyndt lag frosting over hele kagen, så den får en jævn overflade over det hele – dette gøres nemmest med en paletkniv. Stil kagen på køl i ca. 30 minutter, så den sætter sig en smule.
Kom de forskellige farvede frostings i sprøjteposer med en stjernetyl. Start nedefra og dekorér kagen med frosting, gerne i cirkler a la roser.
Kagen opbevares på køl indtil den skal serveres – tag den gerne ud ca. 10-15 minutter før servering.
14 kommentarer
Ej hvor er den bare smuk den kage! Jeg ville aldrig selv kunne få mine manglende motoriske evner til at samarbejde med min utålmodighed for at kunne lave et sådan mesterværk, men lækker det ser den altså ud.
Tusind tak – det krævede også lidt ekstra tålmodighed fra min side at lave denne kage, og helt perfekt blev den nu ikke :-)
Den ser simpelthen så lækker ud i de farver. Ved du tilfældigvis om man kan bruge plantemargarine og soya/ris-mælk til at lave frosting af?
Det har jeg ikke erfaring med, desværre.
Eventyrlig mesterværk :-)
Som jeg godt gad at smage..
TAK :-)
Den er sindsygt flot, og ser virkelig lækker ud. Jeg lavede den i starten af februar, den blev rigtig flot, men smagte ikke ret godt. Der var meget smørcreme, og derfor meget smør smag, og selve bundene blev kedelige og tørre. Men flot var den!
Øv øv, hvor ærgerligt – du har ret i, at cremen smager meget af smør, da det er en smørcreme/frosting. Mine bunde blev ikke tørre, men de blev lidt tunge i det… Dog smagte kagen godt alligevel.
Din kage er simpelthen så smuk :-) og jeg er ikke i tvivl om, den også smager fantastisk! Der er vist ingen skønhedsfejl søde Ditte :-))
Rigtig god weekend!
Tusind tak, Inger – god weekend til dig.
Den kande sørme da også godt tillade dig at være stolt og tilfreds over! Jeg synes den er sindssygt flot, indbydende og lækker. :D
TAK TAK TAK :-)
Sikke en smuk kage! Jeg mindes, at du engang har lagt et link til et eller andet sted, hvor man kan se, hvordan man laver de smukke roser på sådan en kage, men jeg kan ikke lige finde det. Er der en videoguide et sted, så man selv kan prøve teknikken af? Er sikker på at det ville imponere familien, når der skal holdes fødselsdag næste weekend ;)
Jeg har besluttet mig for at bage den kage til min nieces 2 års fødselsdag. Men det er jo umuligt at finde en lagkageform der er 15 cm i diameter. Min mor har sådan en fiks form med kniv i 23 cm. Hvordan tror du det vil gå? Eller har du tips til hvor man kan købe forme i den størrelse? :-)