Aftenens menu stod på risotto lavet på perlespelt med kylling, rosenkål og bunkevis af parmesan. Perlespelt fungerer rigtig fint som erstatning til aborioris, som normalt bruges til den klassiske risotto. Risotto på perlespelt giver en smule mere bid, hvilket jeg synes er lækkert. Udover spelt fik risottoen følgeskab af en flok rosenkål, som jeg i øvrigt synes er et overset lille hovede, for faktisk smager rosenkål super godt og så har det et meget pænt navn; det må være grund nok til at spise det!
Jeg har tidligere lavet risotto med bagt græskar, men det gode ved risotto er, at det kan laves året rundt med sæsonens grønt.
Desserten stod på mandler med lakrids, som forhåbentlig bliver smidt op her på bloggen imorgen. Det er blevet for mørkt til, at jeg kan tage ordentlige billeder af mandlerne, så jeg må desværre vente meget utålmodigt til imorgen tidlig, hvor lyset atter titter ind i mit køkken.
6 kommentarer
Har lige opdaget din blog – hvor ser det hele bare lækekrt ud og fantastiske billeder du tager
/Lise
@Lise; Tak for din kommentar. Håber du vil følge lidt med herinde :-)
Det kan du tro jeg vil – spreder også gerne dit link hist og her
/Lise
Rosenkål – hate/love… meget fint indslag og super smukke billeder.
Hej Ditte, vil bare sige at du har en super god blog. Jeg følger dig løbende på denne side og via foodspotting. Angående din risotto på perlespelt og rosenkål, så kan jeg ikke finde opskriften på siden. Er det meningen eller? Jeg kunne nemlig godt tænke mig at lave det. Tak for din inspiration. Mvh. en madelsker ;)
Hej Maria, Tak for din besked og de fine ord. Mht. risotto med perlespelt, har jeg fulgt den klassiske opskrift på risotto, dog skal spelten have en smule længere end risene. Spelten kan sættes i blød i ca. 15 minutter, så bliver den hurtigere tilberedt. Rosenkålen snittede jeg meget fint og kom i lige før servering, så de stadig havde sprødhed, men det kan man jo gøre som man lyster, evt. svitse dem inden de blandes i risottoen. God fornøjelse :-)