Dette indlæg er lavet i samarbejde med Ren Madglæde og er et sponsoreret indlæg.
Glædelig december allesammen!
Mon I har været igang med at bage julesmåkager eller lave konfekt? Hvis ikke, så kommer her en opskrift på nogle virkelig skønne cookies med MASSER af chokolade og et drys kanel. Jeg har udviklet opskriften til Økologisk Landsforening, som jeg har et samarbejde med, og jeg har efterhånden lavet en del opskrifter til deres kampagne REN MADGLÆDE, som er en treårig kampagne, som gennemføres af Økologisk Landsforening.
I løbet af december måned vil jeg dele fire økologiske juleopskrifter med jer, og derudover give en smule info om, hvorfor det kan være en god idé at handle økologisk. Da den første opskrift er julesmåkager, så kommer her lidt info omkring mel, som indgår i langt det meste julebagværk:
Hvis du foretrækker dine julesmåkager uden pesticidrester, er økologi det sikreste valg. Ikke-økologisk hvedemel kommer på en andenplads over de fødevarer, danskerne får flest pesticidrester fra. Det skyldes både, at hvedemel ofte indeholder mange rester af pesticider, og vi danskere spiser meget mad, hvor hvedemel indgår. Der findes pesticidrester i mere end 60 procent af den ikke-økologiske hvedemel i butikkerne, viser Fødevarestyrelsens nyeste pesticidrapport. Der blev ikke fundet pesticidrester i økologisk hvedemel. I dag er næsten hver tredje pose hvedemel, danskerne køber, økologisk.
{ Økologiske luksuscookies med chokolade & kanel, 18 stk }
350 g mørk øko chokolade, gerne 70%
150 g øko hvedemel
30 g øko kakaopulver
1 tsk stødt øko kanel
1 tsk øko bagepulver
½ tsk havsalt
150 g blødt øko smør
50 g øko sukker
75 g brun øko farin
1 øko æg
Topping:
25 g hvid øko chokolade
1 tsk stødt øko kanel
1-2 tsk frysetørret øko bær
Start med at smelte 150 g chokolade over et vandbad. Rør mel, kakao, kanel, bagepulver og salt sammen i en skål. Kom smør, sukker og farin i en anden skål og pisk det godt sammen – rør den smeltede chokolade i. Pisk et æg i blandingen, og vend tilsidst melblandingen i dejen. Hak det resterende chokolade, dvs. 200 g, og rør det i dejen. Form små kugler af dejen – tryk dem let flade. Bag kagerne ved 170 grader i ca. 16 minutter – giv dem endelig ikke for meget.
Når kagerne er kølet helt af, pyntes de med smeltet hvid chokolade, et drys af kanel og frysetørret bær.
Tip: du kan sagtens fryse dejen ned; form små kugler af dejen, læg dem på et bræt/fad med en pose omkring og sæt dem i fryseren. Når trangen til en cookie melder sig, tages de ud af fryseren og sættes frosne i ovnen og vupti så er der friske cookies, som ikke har taget skade af en omgang frost.
Find mange flere spændende opskrifter på Ren Madglæde.