I dag udkommer bogen, Fermentering, og som jeg tidligere har skrevet her på bloggen, så har jeg været fotograf og medforfatter på bogen. Bogen kan lige nu købes med en virkelig god rabat, så jeg synes bare du skal springe til :-) Jeg håber, at vi kan få en masse i gang med at fermentere, for det er nemlig både sjovt, sundt og nemt. Jeg har lavet to små video’er, som viser hvor nemt det faktisk er at lave kraut med kål og andre gode sager. Opskriften på min favorit kan du finde lige her.
Lidt om bogens indhold:
I FERMENTERING finder du 35 nemme opskrifter på fermenterede grøntsager og frugter. Vi guider dig i gang med den klassiske SAUERKRAUT, den spicy koreanske KIMCHI og den læskende tedrik KOMBUCHA.
Vi videreudvikler på klassikerne og opdaterer dem til velsmagende vidundere, der giver helt nye smagsdimensioner i dit køkken.
Bliv klog på KRAUT, KIMCHI og KOMBUCHA, lad dig inspirere af de urgamle konserve- ringsmetoder og find ind til din indre fermentør, mens du masserer en kraut, fylder hylderne i dit fadebur og lader tiden arbejde for dig og de fermenterede sager. Resultatet er både livgivende, styrkende og smagseksplosivt
God weekend!
14 kommentarer
Hej Ditte
Er i fuld gang med at fermenteret og elsker det. Så bogen er sat på jule ønskeseddelen.
Men lige en tanke. Der bliver jo tilsat ret meget salt til processen og det skal man jo ikke have for meget af. Jeg er godt med på at væden sies fra krauten inden den spises, men generelt indtager man formentlig mere salt sammenlignet med indtagelse af en almindelig salat. Hvad tænker du om det? De bedste hilsner Pia
Hej Pia, Du har ret i, at man ikke skal spise for meget salt. Men til en stor portion kraut tilsættes 20 g salt, hvilket ikke er specielt meget, da man jo ikke spiser de store mængder af kraut’en. Jeg prøver så vidt muligt at undgå forarbejdede fødevarer, og da jeg derfor laver alt mad fra bunden har jeg rimelig god kontrol over meget salt jeg tilsætter til min mad… så jeg er ikke specielt bekymret over saltmængden i fx. kraut :-) God weekend til dig.
Hej Ditte.
TILLYKKE ! En rigtig flot og inspirerende bog – jeg har lige købt den i dag hos Bog & Ide i Viborg. Virkelig flotte billeder :-) Jeg skal helt sikker igang med fermentering! Så spændende, synes jeg.
Rigtig god weekend.
Kære Inger, Fedt at høre, at bogen er i Bog & Idé i Viborg. Jeg håber du vil prøve nogle af opskrifterne – kan virkelig anbefale at starte med kraut. God weekend.
Hej Ditte,
Tillykke med bogen!!! Jeg glæder mig til at læse den/kigge billeder og opskrifter og blive inspireret til at begynde at fermentere. Og du tager altid så flotte billeder og styler alt så smukt, så det glæder jeg mig også til at se.
Jeg havde forudbestilt bogen på saxo, da du første gang nævnte bogen. Da kostede den 199kr inkl fragt. Det er lidt ærgerligt, at den så idag, hvor den udkommer, allered er sat ned til 170kr inkl fragt! Når jeg nu havde fordubestilt den for at være sikker på at få fingrene i den så hurtigt som muligt :-)
Hej Louise,
Tusind tak for de søde ord – dejligt du har købt bogen, og rigtig ærgerligt med prisen, men den slags er aldrig til at forudse :-) God weekend til dig.
Hej Ditte
Tillykke med Fermentering – mega flotte billeder :)
Jeg hørte i dag på P4 – Søren Ejlersen omtale jeres nye skønne bog, godt teamwork (-:
Glæde mig til at afprøve, kan jo lige nå det inden jul..
Kraut vil sikkert passe perfekt til en go andesteg :o)
Kh. Birgit
Tusind tak, Birgit. Jeg kan virkelig anbefale kraut – især med rødkål, æble og fennikel, som passer perfekt til andestegen eller flæskestegen til jul :-)
Hej Ditte,
Jeg er i gang med min første kraut efter din nye bog. Meget spændende…
Efter hvad jeg kan læse mig til, kan fermenteringstiden variere noget pga. temperatur, saltkoncentration og også opskrift. Hvordan ved man, at fermenteringen er færdig? Hvad skal man kigge efter? Hvordan skal det færdige produkt smage (hvis det da er muligt at svare på)?
Mange hilsner, Uffe
Hej Uffe, Dejligt du er i gang med at lave kraut. Din kraut skal dufte godt af kål og smage syrligt/salt, hvis det giver mening. Jeg synes du skal begynde at smage på den efter ca. 22-25 dage, og når du synes den smager godt, stiller du den på køl. God fornøjelse.
Hey Ditte
fantastisk bog!! er i gang med både den ene og den anden Kraut! :D Har også lige ville prøve kræfter med en ingefærøl…. MEN! den er blevet blevet til en form for gele på flaskerne?? hmmm
Har du oplevet dette før? og er det en naturlig process som med Ribs gele eller tror du mere det kan skyldes bakterier?
mvh
Christian Seeberg
Hej Ditte
Jeg må tilslutte mig Christian, mit ingefærøl er også blevet til gele. Er det mon bare uheldigt eller er det noget jeg har gjort?
Rigtig fin bog I har lavet, det er rart med lidt baggrundviden, når man skal kaste sig ud i en ny kunstart :)
Mvh.
Anne Madsen
Hej Anne,
Jeg kan ikke fortælle dig, hvad der mon er sket med din ingefærøl. Men når man fermenterer sker der nogle gange underlig ting, som er forårsaget af bakterierne. Jeg har søgt lidt rundt på nettet og kan se det faktisk sker ind imellem at ingefærøl bliver til sirup/gele, og jeg tror desværre ikke der er andet at gøre end at starte igen… og måske kan du bruge din gele til noget andet sjovt :-)
Hej Ditte,
Tusinde tak for en dejlig blog og dejlige bøger. Jeg har tidligere lavet din kraut med rødkål og æble, hvilket var en succes. Derfor vil jeg lave den igen, og efter flere indsatser er det lykkes mig at opstøve de nok sidste Belle de Boskop-æbler i København (yay!). På tærsklen til at opgive kraut-projektet i denne omgang, har jeg tænkt over, hvilke æbler kan alternativt bruges, og er det muligt at bruge æblecideredikke? (jeg kan godt lide det surt)
På forhånd tak,
Venligst Liv