Jeg håber I nyder påsken – måske der er tid til at gå i køkkenet? Så kan jeg foreslå at bage disse meget nemme muffins, som enten kan bruges til morgenmad eller som et sødt mellemmåltid.
{ Nøddemuffins med squash & pekannødder }
8 stk
Det er lækkert at starte sin morgen med en lun muffin – og så endda med grøntsager i. Disse muffins er sødet med en smule banan, men der er intet tilsat sukker i.
150 g alm. mandelmel
2 tsk bagepulver
50 g pekannødder, grofthakkede (eller valnødder)
1 moden banan
3 æg
50 g kokosolie, smeltet
125 g squash, revet
Bland mel, bagepulver og nødder sammen i en skål. Mos bananen og bland den med æg og kokosolie. Rør de våde ingredienser sammen med de tørre og vend tilsidst revet squash i dejen. Rør det hele godt sammen, fordel dejen i 8 muffinforme, og bag ved 200 grader i ca. 25 minutter.
God påske. KH Ditte
9 kommentarer
Uhm……. de ser lækre ud Vil lige spørge om du ved hvor mange kalorier og kulhydrater der i en muffin
[…] post Nøddemuffins med squash appeared first on The Food […]
[…] post Nøddemuffins med squash appeared first on The Food […]
De ser virkelig lækre ud. Jeg er dog lidt trist over, at så mange opskrifter efterhånden består af enten mandelmel, kokosmel eller kikærtemel, da det altså er en lidt dyr affære…
Tusind tak – kokosmel er heldigvis ikke så dyrt, og mandelmel kan du selv lave :-) Men jeg har også masser af opskrifter på bloggen med hvedemel og den slags :-)
Hej,
De ser gode ud og tror jeg skal afprøve dem i aften, men er helt enig med Kirstine – det samme gælder kokosolien, ville være dejligt hvis du skrev lidt om alternativer – f.eks. hvor meget almindelig/fulkornsmel man kan udskifte med.
På forhånd tak for en rigtig dejlig blog med dejlig inspiration
Det skal jeg bestemt have i tankerne :-) Men ellers er der mange opskrifter her på bloggen med almindelig mel/fuldkorn, smør m.v :-) God fornøjelse med bagningen. Kh Ditte
Åh, det ved jeg desværre ikke – jeg næringsberegner ikke mine opskrifter. Kh Ditte
Hej Ditte..
Du har helt ret, der er massere af inspiration at hente på din skønne blog… bliver glad hver gang der tikker en mail ind om et nyt inspirerende indlæg…
Nu er muffinsne også afprøvet, dog med lidt ændringer, havde kun 100 gram mandelmel, så det sidste blev kokusmel og kokusolien til smør.. De blev rigtig gode og der ryger nok også én eller to til morgenmaden i morgen!
Jeg er dog pt på sukkerafvænning og det er ikke så meget crawingen, mere smagen… så én banan mere havde nok gjort underværker for mine smagsløg… de skal lige have en chance..
Fortsat god aften