Der findes ikke meget som kan stikke duften af nybagt brød – jeg er vild med at bage, og i øjeblikket er det disse nøddeboller som hitter hjemme hos mig. De er nemme at bage, og super gode som et sødt mellemmåltid, da de smager sødt og dejligt uden at være fyldt med masser af sukker.
Opskriften har jeg udviklet i samarbejde med Bedst til Brød – en kampagne af Gorenje, som sætter fokus på at udbrede den gode nordiske brødtradition, og selvfølgelig også har fokus på deres super gode ovne, som gør det til en leg at bage. På Bedst til brød kan du både finde opskrifter + tips og tricks, og derudover kan du følge dem på Facebook og Instagram, hvor du dagligt kan få inspiration til bagningen.
{ Glutenfrie nøddeboller }
10-12 stk
100 g nødder, fx mandler, hassel-, cashew- eller valnødder
150 g kerner og frø, fx hørfrø, sesamfrø, solsikke- eller græskarkerner
2 æg
2 spsk kokosolie
1 spsk ahornssirup, fibersirup eller honning
1 tsk stødt kanel
skal fra 1 økologisk appelsin, revet
1 spsk god kakaopulver
et nip salt
75 g mørk chokolade (85%), grofthakket
Tænd ovnen på 175 grader, varmluft.
Hak nødderne groft, og bland dem med kerner, frø og de øvrige ingredienser.
Rør dejen godt sammen med en ske. Form 10-12 små boller. Det er lettest med fugtige hænder. Pynt evt. bollerne med en smule hakkede nødder.
Stil bollerne på en bageplade med bagepapir, og bag dem i ca. 16-18 minutter.
8 kommentarer
Lyder godt nok lækkert :)
Har du regnet på energi fordelingen i dem?
Nej, det har jeg ikke :-)
These look both lovely and delicious!
Thank you, Tori :-)
Jeg bagte disse boller til eftermiddagskaffen i går, og hold da op hvor er de lækre! Jeg plejer ikke at være så begejstret for glutenfrit-sukkerfit-alt-for-sundt bagværk, men disse tager virkelig kegler og er absolut perfekte som en lækker snack.
Tusind tak for en skøn opskrift :-)
Det er jeg så glad for at høre – de er nemlig gode, og fungerer fint som en eftermiddagskage ;-)
Jeg har lige bagt disse skønne boller! De smager simpelthen bare så godt.
Tak for opskriften :)
Hej Ditte
Tak for en super god blog og helt igennem gennemførte kogebøger – jeg har dem alle :-)
Hvor mange kulhydrater er der i bollerne? Og kan de fryses ned?