Det er ved at være sidste udkald i forhold til at plukke hyldeblomster og lave saft. Men der er sikkert rigtig mange af jer, som allerede har været i gang og nu har masser af hyldesaft på lager. Tidligere på året udviklede jeg 11 opskrifter i forbindelse med årets økodag, hvor øko-køerne lukkes ud på marken efter en lang vinter i stalden – alle opskrifterne kan ses lige her hos Økologisk Landsforening.
{ Moussekage med hyldeblomst }
6 personer
Bund:
125 g mandler
125 g usaltede cashewnødder
10 bløde dadler, uden sten
4 spsk kokosolie, smeltet
Mousse:
4 blade husblas
1 dl koncentreret hyldeblomstsaft
skal fra 1 citron
korn fra 1 vaniljestang
3-4 spsk ahornsirup
2 dl piskefløde
200 g creme fraiche, 38%
Pynt:
friske bær
Blend alle ingredienserne til bunden i en foodprocessor – bunden må gerne være en smule grov og klistret. Pres blandingen godt ned i en springform, 18 cm, beklædt med film. Stil bunden på køl.
Læg husblassen i koldt vand i ca. 10 minutter. Kom hyldeblomstsaft, citronskal, vaniljekorn og sirup i en lille gryde, og giv det et opkog. Vrid den udblødte husblas fri for vand, og smelt den i hyldeblomstsaften – lad det køle en smule af. Pisk fløden til skum, og vend creme fraiche i – hæld tilsidst hyldeblomstblanding i cremen, og bland det forsigtigt sammen. Hæld cremen over bunden og stil kagen på køl i nogle timer eller natten over indtil cremen har sat sig. Kagen kan også stilles i fryseren og tages ud ca. 30 minutter inden servering.
Pynt kagen med masser af friske bær inden servering.
4 kommentarer
Alle ved, at man også spiser med øjnene, og jeg skal da love for at der bliver disket op med det farvespækkede billede. Mine tænder løber i vand.
Tusind tak, Gitte
Fantastiske hyldeblomst moussekage :)
Wow.. Smukkere fåes ikke..
En Fryd for øjet og en mega fryd for maven ;-)
Lækre råvarer, mumme mums..
TAK – den smagte også rigtig godt :-)