Har lavet en super mums chokolademousse, og det er vist første gang jeg prøver at lave mousse. Den smagte helt sikkert bedre end den så ud… Man kunne let forveksle den brunlige masse med noget andet!
Nytårsaften, som jeg tilbragte i Berlin, spiste jeg på en Vietnamesisk restaurant, Chi Sing, hvor jeg fik den skønneste dessert, bestående af chokolademousse, kokoscreme, mango og jordbær. Jeg ville prøve at lave en lignende dessert, hvilket resulterede i en udemærket chokomousse. Dog drømmer jeg stadig om Chi Sings bløde, cremede og velsmagende mousse, men indtil jeg rammer Rosenthaler Strasse 62 igen, må jeg tage til takke med min egen version.
Chokolademousse, ca. 3 portioner:
100 g mørk chokolade
4 pas. æggeblomme
35 g. sukker
2,5 dl. fløde
Start med at smelte 75 g. af chokolade, gem de sidste 25 g. til senere. Pisk sukker og æggeblommer til det bliver hvidt og skummende.
Pisk derefter fløden, den må ikke piskes for stiv!
Bland nu det smeltede chokolade med de sidste 25 g. og rør det lindt.
Rør chokoladen i æggemassen og bland derefter fløden forsigtigt i.
Kom chokolademoussen i små skåle eller glas og stil det på køl.
Inden servering pyntes moussen med f.eks. bær, hakket chokolade, nødder eller friske blomster.
Desserten fra Chi Sing, som jeg prøvede at efterligne – ikke i udseende, men i smagen.
2 kommentarer
Hej Ditte.
Dejlig blog du har, med dejlige dejlige opskrifter. Jeg ved at dette er et gammel indlæg, men jeg har lige et enkelt spørgsmål. Når der som i din opskrift står 4 pas. æggeblommer, er det så 4 bægre eller bare 4 blommer (altså 2 bægre)?
Bliv ved med de gode opskrifter
Line
Hej Line, det betyder 4 blommer dvs. 2 bægre :-) God fornøjelse!