Så er konkurrencen om en brødkasse fra The Oak Men slut, og vinderen blev Nina, som snart kan glæde sig over at modtage en gave med posten – Nina har fået direkte besked og jeg har trukket vinderen helt vilkårligt. Tillykke til Nina, og tak for alle de fine kommentarer – dejligt I gider lege med :-)
Men nu skal vi til noget helt andet; morgenmad. Jeg elsker morgenmad og forleden dag lavede jeg disse morgenmads-æg, som er super nemme og lidt anderledes end mine almindelige blødkogte æg. Jeg valgte at tilsætte en smule frisk spinat, forårsløg og revet parmesan, men faktisk kan de varieres alt efter humør og hvilke ingredienser der er på lager.
Bagte æg, 2 pers.:
2 håndfulde frisk babyspinat
1 tsk tørret ramsløg
1 stængel forårsløg, finthakket
1 dl madlavningsfløde
2 spsk revet parmesan
2 æg
salt og peber
Riv spinatbladene i grove stykker og kom dem i en skål. Tilsæt ramsløg, forårsløg, fløde og parmesan – vend det hele godt rundt, og krydr med salat og peber. Fordel blandingen i to små ildfaste forme og slå forsigtigt et æg ud i hver af formene. Drys med en smule mere salt og tilsæt evt. en sjat fløde på toppen.
Bag æggene ved 180 grader i ca. 15-20 minutter eller indtil æggehviden har sat sig. Inden servering rives en smule parmesan henover, og æggene serveres alene eller med en smule god bacon til.
16 kommentarer
Mmm, dejligt med variation!
Plukker og tørrer du selv dine ramsløg? Jeg glæder mig som et lille barn til slutningen af marts, når skovens frugter titter op =)
Nej, jeg køber det :-) Men du kan tro jeg også glæder mig til de friske snart kommer…
Og så fandt jeg netop lige de friske ramsløg i dag i Irma!
Mmm, det ser lækkert ud! Det skal prøves i weekenden :)
God idé :-)
Smukke og forårsfriske billeder. Sådan nogle æg er altid lækre – også til frokost, hvis morgenmaden mest er ‘hold-dig-i-live-til-frokosten’-mad :-)
vh/Karen
Tusind tak, Karen :-)
Skøn sen søndags morgenmad for to ;)
Inkl bacon skal prøves her, det ser virkelig lækkert ud :))
Foråret er heldigvis kommmet..
Jep, jeg er også stor fan af bacon, som bestemt passer godt ind her :-)
Irma har frisk ramsløg netop nu!
Jeg fandt dem i går og købte straks et bundt ;-)
De er super lækre. Passer rigtig godt til søndagsmorgenbordet :D
Jag kan også anbefale den variant vi prøvede i morges med at ligge et tyntskåret stykke skinke i bunden.
Det lyder sørme også lækkert – tak for tippet :-)
Vi proevede disse i weekenden. Men fyldet i bunden var meget vaadt, selvom aegget i toppen var blevet helt haardt. Er det meningen?
Nej, det er ikke meningen – det skal sætte sig lidt, men stadig være blødt :-) Det plejer at fungere når jeg laver det – prøv evt. at bruge en smule mindre fløde, hvis du prøver igen. Creme fracihe kan også bruges, så du opnår en mere cremet konsistens.
Tak for svar Ditte,
Det vil jeg prøve næste gang :)