Jeg er ret stor fan af müslibarer, især den hjemmelavede slags! Jeg har tidligere delt min opskrift på magiske müslibarer, men nu har jeg kastet mig ud i en ny opskrift, som jeg har fundet i bogen “Homemade” af Yvette Van Boven. Smagen blev rigtig god, men konsistensen blev ikke helt som forventet, så derfor måtte jeg tilføje mørk chokolade på toppen, som lim til at holde de små godbidder sammen.
Jeg har ændret en smule i opskriften, bl.a. har jeg tilsat mørk chokolade og dadler, hvilket efter min mening ikke gør müslibarerne dårligere. I bogen går de under navnet nødde-karamel-barer med tørrede figner. Mine blev desværre ikke så karamel-agtige, men jeg tror fejlen lå i mit sukker, som ikke fik lov til at smelte nok. Jeg vil helt bestemt prøve dem igen, for som tidligere nævnt var smagen super lækker!
Müsli-nødde-barer, ca. 12-15 stk.:
200 g mandler
100 g valnødder
100 g hasselnødder
200 g solsikkekerner
200 g tørrede dadler uden sten
250 g sukker
3 spsk sirup
50 g smør
knivspids salt
evt. 100 g mørk chokolade
Kom alle nødder og kerner på en bageplade, og bag det hele ved 175 grader i ca. 15 minutter – rør rundt undervejs. Skær dadlerne i meget tynde skiver og bland dem sammen med de afkølede nødder. Kom sukker og sirup i en gryde og varm det op indtil sukkeret er helt opløst – rør rundt undervejs. Når sukkeret er helt opløst, tilsættes smør, så massen bliver en smule tykkere. Vend nødder, salt og dadler i, og rør det godt sammen. Beklæd en form med bagepapir og hæld massen ud deri, hvorefter den stilles køligt. Efter ca. 15 minutter skæres barerne ud og stilles tilbage på køl, hvor de sagtens kan holde sig nogle dage.
Mine barer var svære at skære ud, så derfor kom jeg mørk, smeltet chokolade henover, for at holde sammen på det hele. Efter 1 time på køl kunne jeg skære barerne ud, så de nogenlunde hang sammen.
14 kommentarer
Mums de ser lækre ud! :-)
Tak :-)
De hjemmelavede er de bedste :)
Har faktisk selv lavet nogle i sidste uge, men må også prøve dem her :)
Kan varmt anbefale dem på trods af, at de ikke blev helt for forventet.
Hej
De ser rigtig gode ud :-P
Kunne du ikke tænke dig at prøve at begive dig ud i nogle mere sunde af slagsen :-)
Jeg synes nemli’ at müslibarer er gode som et lille mellemmåltid, men savner nogle der er lidt mere kaloriefattige.
Er helt sikker på, at du kan søge lidt rundt på nettet og finde nogle sundere alternativer :-)
Hej Ditte, hvor ser de lækre ud! Jeg er desværre ikke så meget til dadler, eller andet tørret frugt, er der noget jeg kan erstatte dem med? Har aldrig prøvet at lave müslibarer før, men er helt opsat på at prøve det med denne opskrift snarrest! :)
Hej Amanda, Jeg er faktisk heller ikke super vild med tørrede frugter, men de fungerer ofte godt i kager og andre søde sager. Jeg synes helt klart du skal give dadlerne en chance, for de giver en rigtig god sødme og konsistens til müslibarerne :-)
Ej, hvor ser de bare ALT for lækre ud!! Må afprøves en dag i den nærmeste fremtid… (-selvom at jeg nu nok kunne bruge en NU! :-))
– det må blive en go’ kop kaffe med mælkeskum og lakridspulver + en ‘chili & honey, almond’ mørk faritrade chokolade fra Anthon Berg… – lyder også lækkert, ikk’ :-D
Ha’ en dejlig aften… – og nyd lige dine lækre müslibarer for mig også!! :-)
Tak, Janne – god aften og nyd din kaffe og chokolade :-)
ja, det gør jo bestemt ikke noget med chokolade på toppen, godt at de faldt fra hinanden!
Lige præcis – synes faktisk chokoladen passer rigtig godt ind ;-)
Skal de opbevares på køl?
Jeg synes de er bedst direkte fra køl :-)