Nogle gange glemmer jeg helt, at jeg rent faktisk har udgivet en kogebog! Selvom jeg laver og spiser salat hver dag, så er det desværre sjældent jeg kigger i min egen salatbog… Men i aftes fandt jeg bogen frem og fik straks lyst til at dele et par af opskrifterne med jer. Hvis du har lyst til at få flere af mine sunde salatopskrifter, som både er nemme, farverige og velsmagende, så kan min bog stadig købes lige her.
Salat med krydrede kikærter, 4 pers.:
Disse lækre sprøde kikærter er skønne som topping i salater, men kan også bruges alene som en snack.
1 spsk hvedemel
1 spsk olivenolie
1 tsk spidskommen
1 tsk stødt chili
2 tsk sød paprika
1 dåse kikærter
250 g cherrytomater
50 g blandet salat, fx spinatblade eller rucola
Dressing:
2 spsk yoghurt naturel
1 spsk tahin
1 tsk citronsaft
ca. 1 spsk vand
salt og peber
Lad kikærterne dryppe godt af i en sigte. Bland mel, olie, spidskommen, chili og paprika sammen og vend kikærterne godt rundt i blandingen – spred kikærterne ud på en bageplade med bagepapir og bag dem ved 220 grader i ca. 20 minutter – rør undervejs. Lad dem køle helt af på bagepladen.
Halver tomaterne, og bland dem sammen med salatbladene. Bland ingredinserne til dressingen sammen, og juster med vand, hvis den skal være tyndere. Smag dressingen til, og hæld den over salaten. Drys med sprøde kikærter, og server salaten med det samme.
Æble-jordskokkesalat med karamelliserede valnødder, 4 pers.:
Dejlig vintersalat, som sagtens kan bruges på julebordet. Behold så vidt muligt skrællen på jordskokkerne, men rens dem grundigt. Skrællen smager nemlig godt og er sund. Jordskokker har en dejlig nøddeagtig smag, og en god sprød konsistens.
200 g jordskokker
2 røde æbler
4 spsk valnødder
2 spsk flydende honning
Dressing:
1-2 spsk rapsolie
1-2 tsk æblecidereddike
salt og peber
Skrub jordskokkerne grundigt – skræl dem om nødvendigt – og skær dem ud i meget tynde skiver med et mandolinjern. Skær æblerne ud i tynde skiver, enten med en kniv eller også på mandolinjernet.
Rist valnødderne på en varm, tør pande i et par minutter, tilsæt honning, og vend det godt rundt. Bred nødder og honning ud på et stykke bagepapir, og lad det køle af.
Rør olie og eddike sammen, og smag til med salt og peber. Vend dressingen rundt med æble og jordskokker. Når nødderne er kolde, hakkes de ud i grove stykker, og drysses henover salaten.
20 kommentarer
Tak for opskrifterne – og for en påmindelse om, at det sommetider er de små ting, der tæller. Jeg laver helt den samme jordskoksalat som dig – men uden de karamelliserede valnødder (jeg plejer bare at bruge helt plain hasselnødder). Jeg er helt sikker på, at de søde valnødder lige er “the final touch”, som vil løfte salaten til nye højder hjemme hos os ;)
Det lyder også lækkert med almindelige hasselnødder :-)
De ser super lækre ud og lige den inspiration der er brug for her i Januar måned.
Perfekt :-)
Din salatbog er blevet og bliver flittigt brugt her hos os. Den er jeg utrolig glad for, i din bog finder jeg masser af god inspiration. Og lige præcis din Æble-jordskokkesalat er super lækker :-)
Jeg vil da lige benytte lejligheden til også at nævne din E-bog “Morgenmadsmissionen” , den er jeg altså også helt vild med. I søndags brugte jeg en opskrift derfra på Stenalderboller, lækre blev de.
Dine 2 bøger ville jeg ikke undvære!!!
God aften :-)
Tak for de søde ord, Inger. Dejligt du kan lide mine bøger – du er så god til at teste mine opskrifter! God aften
Hvor ser det lækkert ud, og helt enkelt. Det skal prøves, kikærter er straks skrevet på indkøbssedlen.
Tak for inspiration.
Kh.
Anne-Marie
Dejligt at høre :-)
Tak for et dejligt input her i toget på vej til arbejde. Elske jordskokker og skal bestemt teste din jordskokke-variant. Og så er jeg vild m fine billeder! Altid super-flotte! God dag herfra:-)
Ihh, hvor dejligt at høre – mange tak :-)
Hej Ditte,
Du tager nogle sindsygt flotte billeder! Virkelig!
Og så ville jeg bare lige høre hvor du havde den fysik-kolbe du bla. bruger her: http://www.altfordamerne.dk/blog/Madblog/Ditte-Ingemann-/dittes-madblog-pink-vintersmoothie/
? :)
Tusind tak, Viola – den har jeg købt i denne butik: http://notredame.dk/shop/frontpage.html
Sådan har jeg det også! Jeg laver aldrig mad fra min egen bog, og det er jo helt åndsvagt.
Og smukke billeder som altid!!
Det er faktisk ret mærkeligt – det må jeg blive bedre til :-) Jeg bruger flittigt din bog, så synes du skal give den en chance…. he he ;-)
Jeg har også din salatbog og bruger den tit og ofte og pigerne til krea-aften en gang om mdr. skal altid lige bladre i den for salaterne kommer oftest derfra ;0)
Dog vil jeg spørge dig om du måske har en ide om hvorfor mine kikærter ikke bliver sprøde, jeg har forsøgt 2 gange og min søster har også forsøgt, hendes bliver heller ikke sprøde. Er der et ekstra lille fif til dem?
KH Tina
Hej Tine, dejligt du har min bog og kan lide den… Hvis du vil have kikærterne helt sprøde og knasende, så prøv at give dem lidt ekstra i ovnen, fx. 30-40 minutter… Rør undervejs og hold øje med dem, så er jeg sikker på du får helt knasende kikærter :-)
Hvis man bruger kikærter der ikke er i dåse. Vil du så koge dem først og hvis ja hvor lang tid? Mvh Ane
Så vil jeg først udbløde kikærterne og derefter koge dem i ca. 45 minutter…
Jeg har ad flere omgange forsøgt mig med sprøde, ristede kikærter efter jeg så en opskrift på dem på en amerikansk blog. Men jeg har aldrig prøvet at “coate” dem med mel, som du gør. Derimod er altid blevet lidt tørre i det… Men jeg må da lige prøve din opskrift, for den ser lovende ud!
Kan kikærterne holde sig i et stykke tid eller er det en lav-og-spis-nu-opskrift?
Mvh
Rune
Hej Rune, Jeg synes mine kikærter allerede er lidt bløde dagen efter de er lavet…. Så normalt laver jeg dem på dagen, og giver dem en på frakken i ovnen, så de bliver rigtig sprøde :-)