Jeg har egentlig allermest lyst til at lave endnu et indlæg om min nye bog…. Men nu skal det altså handle om noget andet end søde sager! Jeg har nemlig en stor kærlighed for falafler, og har efterhånden en del opskrifter på dem her på bloggen. Falafler kan godt drille en smule og jeg har utallige gange stået med en falafel-dej, som ikke vil hænge sammen og bare smuldrer i små stykker på panden. Jeg bliver ved med at udvikle på min opskrift, og sidste gang jeg lavede falafler blev de faktisk rigtig gode, så fra nu af holder jeg mig til denne opskrift.
Falafler, ca. 26 stk.:
480-500 g kogte kikærter
1 stor håndfuld bredbladet persille
1 rødløg
2 fed hvidløg
2 tsk spidskommen
1 tsk stødt chili
1 tsk salt
2 tsk bagepulver
2 æg
2 tsk tahin
ca. 3 spsk sesammel (andre meltyper kan bruges)
3 spsk sesamfrø
neutral olie til stegning
Dressing: (rækker til ca. 10 falafler)
3-4 tsk tahin
5 tsk yoghurt naturel
1 spsk citronsaft
et nip salt
vand
Blend de kogte kikærter med de øvrige ingredienser til konsistensen er ensartet og fast – hvis farsen er for våd, så tilsæt en smule mere sesammel. Tril små kugler af massen og vend dem i sesamfrø. Steg kuglerne sprøde og gyldne på en pande med olie.
Rør ingredienserne til dressingen sammen – hvis du gerne vil have en tynd dressing, så tilsæt mere vand indtil du har den ønskede konsistens.
Jeg serverer mine falafler med dressing, fladbrød, tomatsalat og friske krydderurter. Opskriften rækker til en stor portion, men falaflerne kan sagtens fryses eller varmes dagen efter.
23 kommentarer
De falafler ser bare både lækre og super flotte ud :)
Jeg elsker chili og spidskommen, så det skal afprøves.. og egentlig en dejlig billig menu..
Sesammel, det har jeg så ikke lige hørt før.. utroligt hvad der findes.
Tænker jeg vil hakke lidt frisk mynte og komme i dressingen..
Uhm.. jeg kan fornemme duften af falafler ligenu, naanbrød og dressing – samt go øl :)
Og jeg kan jo altid lave en af dine overlækre chokoladekager til dessert :))
Kh. Birgit
Du kan sagtens bruge andre typer af mel…. både hvedemel, kikærtemel eller en grov meltype :-) Og god idé med en choko-dessert!
Dem vil jeg kaste mig over i løbet af påsken. Og så skal jeg ha’ fundet det fine kløver, du altid har….
God idé, Anette – jeg er så vild med de søde små kløvere, som efterhånden kan købes mange steder :-)
Mums de ser lækre ud. Jeg har ikke endnu være alt for heldig med at lave falafler, men så et lille tip den anden dag, at man kan bage dem i en æbleskivepande, da det vil hjælpe dem til at holde formen og ikke flade ud og skilles ad. Jeg ejer dog ikke sådan en pande, så det er ikke prøvet af endnu. Næste gang forsøger jeg med din opskrift!
/tina
Sikke et godt tip – tak for det :-)
Uhm, jeg elsker bare falafler, men har også haft en del problemer med smuldrende dej osv. Må prøve din opskrift en dag :-)
Ja, det kan altså godt drille, men synes denne dej hænger godt sammen, også når de steges.
Mums de ser gode ud! Har aldrig lavet falafler selv før, men denne opskrift er jo lige at gå til :-)
Så må du helt sikkert prøve denne opskrift :-)
Mmmmmmums! De skal i hvert fald prøves i påsken. Jeg har aldrig smagt falafler før… Men det skal der i hvert fald ændres på! God påske :)
Emma
http://www.thecasualcliche.blogspot.dk
Nej, nej , nej….. så må du love mig at prøve dem – de er sååååå lækre :-) God påske til dig.
Jeg har tilgengæld skrevet om din nye bog på min blog – så del du endelig dine øvrige opskrifter, for hold da fast hvor ser de her hapsere fantastisk lækre ud! Uhmnn falafler. Og så lige i hjemmebagte pitabrød med grønt salat og syltede rødløg, ja tak!
Tusind tak for de søde og fine ord om min bog på din blog. Jeg håber den falder i din smag, og du vil teste en masse af opskrifterne :-)
Tusind tak for lækker inspiration! Det blev en fantastisk søndagsmiddag med denne opskrift!!
Dejligt – det er jeg glad for at høre :-)
Ja den kan nemlig drille, den falafel fars, og jeg har også holdt mig til den samme opskrift i årevis. Dog med små nuancer af smagstilsætning, og her skal jeg da prøve med sesammel næste gang – tak for den idé!
Virkelig lækker opskrift! Jeg har tidligere bagt falafler i ovnen (for at undgå en masse olie), og tit med succes – har du prøvet denne opskrift i ovnen? :-)
Uanset hvad vil jeg fremover klart rulle dem i sesam, det ser virkelig lækkert ud!! x
Uhmm dem vil jeg helt sikkert prøve at lave! Tak for opskrift :-)
Det er første, men bestemt ikke sidste gang jeg besøger din dejlige blog. Jeg har lavet mange falafler i fælleskøkkenet i en kibbutz. Der kogte vi aldrig kikærtene til falfler, dem lagde vi bare i blød., og de smuldrede aldrig, selvom de altid blev friturekogt. Til hummus, lagde vi kikærterne i blød, hvorefter vi kogte dem. Måske du kan bruge disse råd. Tak for en meget fin blog, og masser af inspiration og dejlige billeder.
Tusind tak, Anne. Jeg vil så gerne lære at lave rigtige falafler, og har godt forsøgt mig med kun at iblødsætte kikærterne og ikke koge dem… Men jeg synes ikke det blev specielt godt – måske jeg skal prøve igen, for jeg har nemlig læst, at det er den autentiske måde at gøre det på :-)
Skal kikærterne først lægges i blød i 10-12 timer?
Vil så gerne lave falafler i aften, men har ikke lige fået forberedt mine kikærter.
Håber nogle kan hjælpe.
Vh. Malene
Hej Ditte.
Det ser super lækkert ud. Bruger du stødt spidskommen? Har både hel, knust og stødt
Tak for inspiration i hverdagen.
/Helle