Så er jeg hjemme ved tasterne igen efter nogle afslappende juledage i Jylland. Først og fremmest vil jeg sige et gigant tak for de sødeste kommentarer til kalender-konkurrencen! Jeg har den største lyst til at sende en kalender til Jer allesammen, men det kan jeg desværre ikke! Jeg har trukket en helt vilkårlig vinder, og det bliver Anne Mette Christensen, som får lov til at kigge på min kalender hele næste år – hun har fået besked via mail.
Mange af Jer har ytret ønske om at kunne købe/bestille/downloade kalenderen, så derfor vil jeg snarest muligt få lagt den på bloggen, så den kan downloades og printes, hvis nogen skulle have lyst.
Jeg er så heldig at have fri et par dage endnu, og når jeg har fri, skal der kræses ekstra for morgenmaden. Derfor kommer her to bud på vintermorgenmad, som passende kan laves på fridage!
Enjoy ☆
Morgengrød med anis og orange, 2 pers.:
2 dl havregryn
4 dl vand
2 stjerneanis
1 tsk ren vanillepulver
et nip salt
1 tsk orangeblomstvand
Havregryn, vand, anis og vanille kommes i en gryde og simrer under omrøring i ca. 5 minutter, hvorefter grøden smages til med orangeblomstvand og salt. Jeg laver min grød forholdsvis tyk, så tilsæt mere vand, hvis den skal være tyndere.
Grøden anrettes i skåle med eller uden stjerneanis, og pyntes med stykker af clementin eller appelsin, og en smule honning.
Morgenpandekager med kokos, ca. 16 stk.:
150 g mandelmel
200 g fuldkornsmel
4 æg
1 dl kokosmælk
saft fra 1/2 citron
1/2 tsk salt
1/2 tsk bagepulver
1 tsk ren vanillepulver
1 moden banan
Pisk æg og kokosmælk sammen. Tilsæt mel, citronsaft, salt, bagepulver og vanille og rør dejen godt sammen. Mos bananen og vend den i dejen. Varm olie, f.eks. kokosolie, op på en pande og steg små tykke pandekager et par minutter på hver side indtil de er gyldne og gennemstegt.
Pandekagerne kan sagtens spises uden noget til, eller med en smule flydende honning. De kan også laves udelukkende på mandelmel, hvis du skulle have glutenallergi.
6 kommentarer
Tillykke til Anne Mette som vandt den flotte FoodClub kalender..
– heldigvis kan vi andre (og forhåbentligt snart) “bare” printe non stop ;o)
Og nu skal vi ha go morgenmad, de der morgenpandekager med kokos og citron ser kanon lækre ud..
Hav en skøn 2. juledag Ditte :))
Kh. BM
Tusind tak – nu kan I alle bare printe løs.. Skal dog lige have smidt kalenderen op først :-)
Fantastiske billeder. Hvilket kamera bruger du?
Tak – jeg bruger et Sony NEX-5, men bliver inden for få dage ejer af et Canon 6D :-)
Jeg må teste den grød. Jeg har nemlig får smag for stjerneanis den her december (gennem mange lune kopper svensk glögg)
Glædelig bagjul
God idé – det giver en rigtig god smag til grøden :-)