I den første del af mit liv, har jeg spist mange stykker marmorkage. Min søster og jeg bagte ofte denne marmorerede sandkage, og jeg husker den allerbedst som tør og uden smag. Det afholdte mig dog ikke fra at bage den igen for nylig, og jeg formåede faktisk at bage en marmorkage med både smag og fugtighed – den kunne endda spises flere dage efter uden spor af tørhed.
Jeg tilsatte lemoncurd til den hvide del af marmorkagen og god, mørk chokolade til den mørke del.
Marmorkage:
200 g smør
200 g sukker
200 g mel
3 æg
1 tsk ren vanillepulver
1 tsk bagepulver
75 g mørk chokolade
2 spsk lemoncurd
2 spsk valnødder, grofthakkede
1 spsk mælk
Rør blødt smør, sukker og vanille hvidt. Rør æggene i, et ad gangen. Bland hvedemel og bagepulver og rør det i dejen sammen med mælk. Smelt chokoladen og lad den afkøle en smule.
Del dejen op i to skåle og tilsæt lemoncurd til den ene del, og chokolade og hakkede valnødder i den anden del.
Fordel den mørke dej i bunden af en springform (ø18 cm) eller en franskbrødsform og kom den lyse dej ovenpå. Rør forsigtigt rundt i dejen, så de to dele blander sig og danner mønster.
Bag marmorkagen i ca. 50 minutter ved 180 grader – den må ikke få for meget, da den ellers nemt bliver tør.
14 kommentarer
That looks really good! And completely different from what I usually use when I bake Marble Cake. Can’t wait to give it a try.
Thanks – hope you will give this one a try :-)
Hvor hyggeligt med marmorkage. Jeg husker også kagen som tør, men nu vil jeg prøve din opskrift – så her i huset for marmorkagen også meget snart comeback :O)
Ja, total nostalgi :-) Men kan klart anbefale at teste denne opskrift!
Ej, det lyder lækkert, med en saftig udgave af sandkagen. Det plejer nemlig at være en sandstorm som rammer ganen, når jeg plejer at spise sandkage. Uhm den er bogmærket, ha en skøn aften.
Det er en meget rammende beskrivelse, men jeg lover, at min udgave ikke er en sandstorm :-) Også god aften til dig.
Mums, hvor ser den lækker og moist ud! Kan du anbefale noget andet, der kan erstatte lemoncurd, da jeg ikke lige ligger inde med sådan noget?
Hvis du ikke kan skaffe lemoncurd, kan du erstatte smagen med revet citronskal – for at få samme konsistens, kan du evt. prøve at komme en smule marcipan i den hvide del af kagen :-) Måske det kan tilføre den samme fugtighed som lemoncurd..
Ih, min mor plejede at lave denne kage, da jeg var barn (for snart over 30 år siden)! Jeg elskede den, har ikke smagt den i mange år,men den her opskrift lyder noget bedre. Jeg har allerede skrevet indkøbslisten……
Marmorkage hører også min barndom til, men den er nu også god som voksen :-)
Mums… Det ser lækkert ud, tror aldrig jeg har fået en marmorkage, men det skal da klart prøves… Hvor er de fine flag på billederne fra?
Tak for en fin blog
Dem har jeg bestilt hjem fra Canada på denne fine webshop: http://shop.herriottgrace.com/
Har ledt og ledt og ledt efter en opdateret version af den klassiske og super tørre marmorkage og faldt lykkeligvis over din smukke blog. Har lige bagt og spist din marmorbage – byttede dog lemoncurd ud med 100 g hvid chokolade i den hvide del og 100 g 80% mørk chokolade i den mørke del. Lækkert. Tak for inspirerende opskrifter og smukke billeder.
Det lyder også super lækkert med hvid chokolade – måske jeg skal prøve det næste gang :-)