Jeg har en svaghed for mandler, både saltede, brændte, som smør og on the rocks. Man kan lave saltede mandler på mange måder; faktisk plejer jeg at smutte mandlerne og riste dem på panden med salt og chili. Men nu har jeg fundet en smartere måde eller rettere min mor, som har opskriften fra min moster og hvor hun har den fra, ved jeg ikke. Nu er den heldigvis endt hos mig og det er jeg meget glad for, for disse mandler er nemlig uimodståelige.
*****
Saltmandler:
200 g. mandler
2 dl. kogende vand
3,5 spsk. groft salt
*****
Opløs saltet i kogende vand i en skål og tilsæt derefter mandlerne. Stil dem tildækket i ca. 15-20 minutter. Lad mandlerne dryppe godt af i en sigte.
Fordel mandlerne på et bageplade med papir. Bag mandlerne midt i ovnen i ca. 20 minutter ved 150 grader.
6 kommentarer
Hej Ditte
Tak fordi du har givet plads til mine uimodståelige saltmandler blandt alle dine smukke billeder :)
Hvor opskriften oprindelig kommer fra… Tja, det ved jeg egentligt heller ikke…
Men super lækre er de bare, UHM..
Og tak for den nye flotte titel Mandler i Saltbad :O)
Knus moster Birgit
Ja, de er bare super gode og nemme at lave – så tak for opskriften!
Man kan med succes hælde ca. 10g smeltet smør over mandlerne, efter man har rystet vandet af dem i sigten..
Mmm, lyder lækkert. Tak for tippet.
De bedste saltede mandler, jeg nogensinde har smagt, OG nemt, tak for det
Weeeee, dejligt ;-)