Her kommer endnu en opskrift med lakrids. Ligesom så mange andre er jeg vild med lakrids og synes det er sjovt at eksperimentere med lakrids i mad, desserter og bagværk. Her er lidt inspiration til en snack eller juleguf med et touch af lakrids.
Jeg faldt over opskriften i det nyeste nummer af Mad & Venner og måtte fluks afprøve mandler med lakrids. Jeg havde desværre ikke hvid chokolade, som mandlerne ifølge opskriften skal dyppes i, så jeg brugte mørk chokolade i stedet, hvilket dog stadig gav en meget hæderlig mandel. Opskriften anbefaler at smutte mandlerne inden de ristes i ovnen, men mine blev i frakken og endte særdeles spiselige, men hvis man har tiden til at smutte mandler, kan man jo gøre det.
Rist mandlerne, smuttede eller med skal, i ovnen ved 200 grader i ca. 10 minutter. Lad dem køle helt af. Smelt chokoladen og kom mandlerne ned i chokoladen. Når der er chokolade på alle sider og kanter af mandlerne tages de op og kommes ud på bagepapir. Bland flormelis og lakridspulver sammen. Hæld lakridsblandingen udover mandlerne og vend det godt rundt. Når de er helt kolde, kommes de på glas eller spises.
13 kommentarer
Øv, mine blev slet ikke så fine som dine.. Hmm de er blev helt smattet.. Lod du dem køle af inden du hældte lakridspulver udover???
@Trine: Øv øv øv! Jeg kom mine kolde mandler ned i den smeltede chokolade og kom de chokoladeovertrukne mandler ud på bagepapir, gik ind i stuen, tog en slurk kaffe, gik ud i køkkenet igen og vendte dem i lakridsblandingen. Mandlerne havde ingen overskydende chokolade på sig – kan det være grunden til smatteriet?
Ej det bliver jeg jo NØDT til at lave i dag til adventsgæsterne…. mest fordi jeg selv gerne vil guffe lakridsmandler. Haps og tak for inspiration!
@Marian; Håber dine mandler blev gode – jeg er ihvertfald helt vild med dem, så de skal laves hele december :-)
Mmm.. har ledt efter en opskrift som denne, det skal helt sikkert snart prøves! Og lækker blog iøvrigt :)
Tak for din kommentar. Håber dine mandler bliver vellykket!
Tusind tak for opskriften!
Min far havde fået denne slags mandler som en del af en gave fra hans arbejde, og han talte ikke om andet de næste par dage :) Så mon dog om jeg ikke skal i køkkenet og besøge min far snart :)
@Carina; Selv tak. De er super gode og næsten som dem man kan købe!
MUMS MUMS MUMS – ville jeg bare lige sige :)
@Bea; tusind tak – dejligt du kunne lide dem!
De ser super lækre ud, men hvor køber man lakridspulver henne? Og kan de evt. laves uden?
Ville nok ikke lave dem uden lakrids, for så bliver det bare mandler med chokolade! Lakridspulver køber jeg i Magasin eller på Johan Bülows webshop :-)
Halleluja!