Det er med en anelse træthed jeg skriver dette indlæg, både fordi jeg nok fik en gin-tonic for meget i aftes, og fordi regnen udenfor nærmest ligner slud! Det gør mig altså lidt træt når jeg på en søndag midt i juni burde sidde ude i solen og spise morgenmad, men i stedet er tvunget til at kravle tilbage under dynen…. måske er det slet ikke så skidt!
Det var lidt tilfældigt, at jeg kom til at lave disse majsfritter, men de er super nemme og der skal ikke bruges specielt mange ingredienser. Måske ville de gøre sig perfekt som en fodbold-snack til kampen i aften. Min mand har dog bestilt pizza á la Ditte, som skal indtages i sofaen til kampstart.
Majsfritter, 8 stk.
75 g. hvedemel
1 tsk. bagepulver
0,5 dl. mælk
2 æg
150 g. majskerner (brug evt. en frisk majs eller nogle frosne, økologiske)
1/2 rød chili (kom mere eller mindre i efter smag og behag)
2 forårsløg
2 spsk. revet cheddar
Saft fra en lime
Salt
Æg og mælk piskes sammen, hvorefter mel, salt og bagepulver tilsættes og det hele røres sammen. Majskerner, hakkede forårsløg, limesaft, revet cheddar og finthakkede chili tilsættes og dejen røres godt sammen. Tilsæt f.eks. krydderurter – tror koriander vil være super i disse fritter.
Når dejen er rørt godt sammen, hviler den i ca. 15-30 minutter.
Dejen fordels som små pandekager på en varm pande med olie og fritterne steges gyldne på begge sider. Jeg servede min fritter med creme fraiche, chili og ekstra lime.
13 kommentarer
Lyder som en perfekt og lidt anderledes snack – lækkert og farvestrålende ser det ud. Og igen FLOTTE billeder. Rigtig god kamp i aften :O)
Mange tak Inger – god søndag!
Mmm jeg elsker alt med majs! De skal prøves af, nu når butikkerne snart bugner med billige majskolber.
Ja, forhåbentlig kommer der snart masser af billige majs i supermarkederne – jeg kunne ikke skaffe friske majs, men brugte frosne i stedet, hvilket godt kan gå i en nødsituation :-)
haps, hvor lækkert! det kan jeg lige overskue på sådan en træthedssøndag:)
Det er nemlig sådan en overskueligheds-ret og dem er jeg meget stor fan af :-) God søndag!
Hej
Når du skriver majskerner, mener du så dem man laver popkorn af eller bare majs?
: )
Jeg mener friske majskerner :-)
De lyder lækre, fodbold eller ej! Og god pizza til jer i aften:)
Tusind tak – har netop sat tænderne i pizza’en :-)
For filan hvor er det bare en lækker madblog du har lavet her – totalt inspirerende!
Må man spørge hvad din baggrund er?
Mvh Mia
Sikken en lækker blog du har her. Totalt inspirerende.
Må man spørge hvad din (jobmæssige) baggrund er?
Mvh Mia
Hej Mia, Tak for din kommentar – dejligt du kan lide min blog. Du kan læse lidt mere om min baggrund her: http://www.thefoodclub.dk/profil/. Jeg kan fortælle, at jeg er ansat i Greve kommune og til dagligt arbejder med sindslidende borgere. God dag til dig.