Så blev det 2015, og det betyder også at min nye bog netop er udkommet, og den har allerede fået en rigtig god velkomst – tak for det. Jeg vil i hele januar måned forvandle min blog til en sundhedsblog, hvor jeg vil dele ud af mine sunde opskrifter, give tips og tricks til en sundere hverdag, og fortælle lidt mere om, hvordan jeg prøver at integrere sundhed i mit hverdagsliv.
Hvorfor en bog om Low Carb?
Jeg elsker mad – og er vokset op i en familie, hvor der altid har været fokus på god, sund, hjemmelavet mad. Min mor og far har en stor del af æren for, at jeg i dag nyder at lave mad, og mine teenageår blev brugt i køkkenet sammen med min søster.
Jeg lever ikke efter en bestemt diæt eller strikse kostprincipper, men er tilhænger af og fortaler for rigtig, levende, smuk, sund, hjemmelavet og frem for alt velsmagende mad – og jeg har længe drømt om at lave en bog med sund hverdagsmad, som tager udgangspunkt i det, jeg spiser hver dag hjemme hos mig selv. Grunden til, at jeg har valgt at kalde bogen for LOW CARB, er, at jeg spiser en kost med få kulhydrater, intet tilsat sukker, ingen forarbejdede fødevarer og få kornprodukter. Derimod spiser jeg masser af kød, fisk, grøntsager, gode fedtstoffer og langsomme kulhydrater – alt det, som mennesket er skabt til at spise.
Det er ingen hemmelighed, at jeg elsker en smule sødt indimellem, men her prøver jeg også at vælge noget, som er lavet af gode råvarer, og helst uden hvidt tilsat sukker. I min nye kogebog har jeg sammensat mere end 80 opskrifter, som er udsprunget fra mit eget køkken – jeg håber, de vil inspirere dig til at lave sund, rigtig mad med få kulhydrater, der samtidig smager godt.
Hvad er Low Carb?
Der findes ikke nogen officiel definition på begrebet “low carb”, men min fortolkning er en kost, der har et lavt indhold af kulhydrater (stivelse og sukker) og i stedet er baseret på sunde og naturlige råvarer. Det betyder, at der ikke er plads til brød, kornprodukter, kartofler, ris, pasta, slik og sodavand. Alle bogens opskrifter oplyser hvor mange gram kulhydrat retten indeholder pr. person, så på den måde kan du nemt holde styr på, hvor mange kulhydrater du indtager og selv sammensætte din kost, alt efter hvor mange gram kulhydrat du trives bedst med.
Hvem henvender bogen sig til?
ALLE – både dig, som gerne ned i vægt, dig, som gerne leve lidt sundere, og dig, træner rigtig meget. Det lyder måske kedeligt at skulle undvære brød og søde sager i det daglige, men sådan behøver det ikke at være, og netop derfor har jeg skrevet denne bog. Jeg vil gerne inspirere til sund mad, der smager godt – og som alle kan være med på. I BOGEN FÅR DU: 80 skønne low carb-opskrifter på alt fra morgenmad, frokost og aftensmad til sunde snacks og lækre desserter. Masser af tips og tricks til low carb-kost og menuplaner, der gør det let for dig at sammensætte dit nye low carb-liv og følge det.
Jeg håber du har lyst til at følge med på bloggen i januar og selvfølgelig også har fået lyst til at købe min nye bog, som du kan gøre lige her på Saxo.dk, hvor der i øjeblikket er rabat på bogen.
4 kommentarer
Kære Ditte
Godt nytår og til lykke med den nye bog. Jeg har allerede købt den og glæder mig til at afprøve de spændende opskrifter.
Hilsen Pia
Dejligt du allerede har købt min bog – håber den falder i din smag, Pia :-)
Jeg synes du har sådan en fin holdning til sundhed fordi det handler om ordentligt mad, gode råvarer og passionen for dejlige spiseoplevelser. Jeg kan selv have lidt svært ved at finde balancen mellem sundhed og min store kærlighed for god mad fordi førstnævnte ofte bliver så fanatisk. Jeg gælder mig til den sunde sundhedsinspiration med udgangspunkt i den gode smag.
Hvor er du sød, Marian – jeg er så glad for at du læser med her på bloggen… tak for det!