Jeg har haft en weekend med fut i og lige nu, mens jeg skriver dette blogindlæg, er jeg super træt og ville ønske jeg havde noget ligeså lækkert, som burgerne på billederne. Hvad er nemlig mere passsende på en energiforladt og tømmermændsramt søndag end burgere eller sliders, som disse miniudgaver kaldes.
Fredag aften deltog jeg i mad+medier prisen 2013, hvor jeg var nomineret i kategorien “Bedste bog om mad”. Jeg vandt desværre ikke, da Signe Wenneberg løb med prisen for bogen “Spis din have”. Jeg er dog utrolig stolt og beæret over at være nomineret i den meget flotte kategori. Det var en rigtig fin aften og sikke et flot arrangement, som mad+medier havde stablet på benene. Jeg krydser fingre for, at jeg kan løbe med en af priserne til næste år :-)
Jeg har tidligere skrevet et indlæg om sliders, men denne gang lavede jeg dem med små laksebøffer og ramsløgsmayonnaise, og det var et stort hit.
Burgerbollerne er helt almindelige grove boller, som jeg har lavet i miniudgaver. Ramsløgsmayo’en er bare en rigtig god mayo, som røres sammen med finthakkede ramsløg, salt og peber. Derudover kom der grøn chili, hjemmesyltede agurker og rucola i mine sliders.
Små laksebøffer, 8 stk.:
400 fersk laks uden skind
1 æg
1 spsk soja
4 limeblade, tørrede eller friske
4 spsk panko-rasp
2 tsk karrypasta, gerne rød
2 forårsløg, fintsnittet
neutral olie, til stegning
Skær laksen i mindre stykker og kom det i en blender, minihakker eller foodprocessor . Tilsæt æg, soja, limeblade, rasp og karrypasta og blend det hele godt sammen til en ensartet fars. Rør fintsnittet forårsløg i farsen til sidst.
Varm olie godt op i en pande og form 8 små bøffer af farsen. Steg laksebøfferne til de er sprøde og gyldne, ca. 5 min på hver side.
Bøfferne kan sagtens bruges i en sandwich, på madpakken eller som aftensmad med en sprød salat til.
14 kommentarer
Mmm, sådan en kunne jeg godt spise nu, og jeg er endda mæt. Havde jeg været med til at udpege vinderen og først smagt en af dem der, tror jeg ikke, at Signe Wenneberg havde vundet.
Hi hi, det var sødt af dig :-)
Fantastiske sliders – laekker sammensaetning af ingredienser og smukke fotos – Glaeder mig til at lave dem – er de lige saa gode kolde som varme? TAK!! Og tillykke med normineringen!!
Tusind tak – jeg spiste nogle af bøfferne på et stykke rugbrød og de smager altså også godt kolde :-)
Tak – lyder ogsaa laekkert paa rugbroed. Vil lave dem til 100 – 18 aarige…saa bliver noed til at vaere kolde :) TAK igen!
Hold da op – det skal nok blive et hit. God fornøjelse :-)
Hold fast, det ser godt ud. Og de lyder endnu bedre endnu. De skal helt sikkert prøves af. Stort tillykke med nomineringen – det er super flot at blive nomineret overhovedet. Det kan du virkelig være stolt af.
Tusind tak, Jannie ;-)
Ååh.. de laksebøffer ser og lyder bare så lækre..
De skal vist prøves her i “Flyvdagsferien”..
Wauv.. til en frokost og en kold Viborg Bryg :O)
Kæmpe tillykke med nomineringen, kanon flot og super cool :)
Kh. Birgit
Mmm, en god øl ville være perfekt til. Du kan roligt kaste dig ud i bøfferne både til burgere eller bare til en lækker salat :-)
Det bugner bare af ramsløg i blogverdenen. Må snart have fat i noget mere. Har allerede brugt den kæmpe pose min svigermor kom forbi med i sidste weekend. Det lyder skønt med ramsløg mayo!!!
Ja, ramsløg er blevet utrolig trendy :-) Men det smager også godt, især sammen med mayo – det må du prøve :-)
Det der panko-raps er det meget bedre end alm. rasp ??
Giver det en bedre smag eller sprødhed ??
Men når det er inde i feks dine laksedeller er det så ikke ok at bruge alm. rasp, tænker jeg..
(når ikke lige ned i byen, for det skal vel købes ved en “kineserkøbmand” :)
Ja, laksedeller og en lækker salat fra din smukke salatbog, bliver dagens sommer menu her :o)
Knus
Du kan sagtens bruge almindelig rasp – det giver sikkert det samme resultat. Jeg er vild med panko, som er japansk rasp og jeg havde tilfældigvis lige en rest, som røg i laksedellerne :-)