Da jeg var en lille pige var min yndlingsfarve laksefarve, og jeg havde en ret smart laksefarvet cykel, og et mega kikset joggingsæt i samme farve. I dag har jeg vist ingen yndlingsfarve, men til gengæld er en af mine favoritretter, laks.
Det sidste lange stykke tid er gået med at skrive opskrifter, skyde billeder og spise en masse lækre kager, og jeg netop har lagt sidste hånd på manus og billeder til min næste bog. Hvilken dejlig fornemmelse at have første etape overstået, og jeg kan nu med god samvittighed holde weekend. Derudover er jeg på en anden lille mission, som også indeholder mad og masser af lækkerier – meget mere om det på et senere tidspunkt og jeg håber I vil tage godt imod det :-)
Laks med spidskålssalat, 2 pers.:
1/4 spidskål
1 æble
3 stængler forårsløg
1 håndfuld bredbladet persille
2 spsk hasselnøddeflager
2 spsk olivenolie
1 spsk eddike (jeg brugte en honning/ingefær-eddike)
salt og peber
350-400 g laksefilet
salt og peber
1 spsk sesamfrø
sojasauce
Skær spidskål i meget tynde strimler og kom det i en skål. Skær æblet i tynde både og bland det med spidskål. Hak forårsløg og persille fint og vend det rundt i salaten. Rist hasselnøddeflagerne på en tør, varm pande til de bliver gyldne – de må ikke få for meget. Rør olie, eddike, salt og peber sammen og smag dressingen til. Vend dressingen godt rundt i salaten og drys til sidst med ristede hasselnøddeflager.
Varm en pande med en smule olie godt op og steg laksestykkerne ca. 4-5 min. på kødsiden, vend dem og steg ca. 4-5 min. på skindsiden. Drys med salt, peber og sesamfrø.
Servér laksen med kålsalat og evt. en smule sojasauce til.
Jeg har i øvrigt været model for en dag i forbindelse med profilbilleder til min nye bog – muligvis mit største mareridtsscenarie, men heldigvis var det sammen med den søde og dygtige Anne Kring. Til min store glæde har Anne formået at forstå mig, og der kom faktisk nogle rigtig fine billeder ud af det.
17 kommentarer
Lovely pictures. Especially with the little flowers :)
THANKS :-)
Det bliver helt sikkert aftenens menu en dag i næste uge! Laks er også en af mine yndlingsspiser. Det er spidskål i øvrigt også.
Som altid flotte billeder – også af dig, Ditte :-)
Mange tak – spidskål og laks er super lækkert, både hver for sig og sammen :-)
Ikke nok med at du laver flotte fotogene retter, så ser du også selv fantastisk ud Ditte!
Kh,
Tanja
Tusind tak, Tanja – hvor er du sød :-)
Laksen ser rigtig dejlig ud. Da jeg var lille var lyseblå vist min ynglings farve :-)
Din blog er altid smækfyldt med dejlig inspiration, så tak for det.
Flotte profilbilleder!
Tusind tak for de søde ord, Ellen.
Wauw.. en laksefarvet cykel og et laksefarvet joggingsæt, hvor kikset kan det blive :)
Men laksefarvede laks med dejligt frisk grønt som tilbehør, Umme Mumme :))
og Wauw sikke look, dine nye profil billeder er super cool :)))
Nu glæder jeg mig altså bare mega meget til at se din nye Søde kogebog ??
Jeg så lige din lækre chokoladekage uden sukker, i Alt for Damerne, guf, guf dessert.. tænker jeg straks..
Go søndag aften
Jep – jeg var et kikset barn ;-) Jeg glæder mig også meget til min næste bog…. Der går bare lige lidt tid endnu. God aften til dig.
Hvor ser det friskt og godt ud – elsker den fine, sarte laksefarve, især når man ved den gemmer på et pinkt, veltilberedt indre. Yum!
– Anne
Tak – laks er bare det bedste :-)
OHhhhh, nice!!!!!!
I don’t understand much on your blog but it is beautiful. xx
http://www.emmaobarnett.com
Thank you ;-)
Det er simpelthen delicious. Laksen fik lige lidt frisk revet lime og ingefær, Mums. Elsker dine opskrifter :-)
Mmmm, lækkert med ingefær :-)
Orv, hvor ser det lækkert ud.
Hvor er servicet fra? :)
Tak for en skøn blog,
Fredagshilsen fra et madøre i Esbjerg