Jeg har én gang før lavet macarons, og jeg vil råde alle som måske er en smule bange for at kaste sig ud i de delikate kager, om at gøre det alligevel! Jeg er nemlig rimelig klodset i et køkken og langt fra at kunne kreere perfekte kager, så hvis jeg kan lave macarons, så kan alle! Måske en god beskæftigelse i disse påskedage og det gode ved macarons er, at mulighederne er uendelige…
Lakridsmacarons med karamel, 10 stk.:
Makronbunde:
43 g smuttede mandler
75 g flormelis
1 tsk lakridspulver
1 æggehvide
25 g sukker
Fyld:
ca. 4 spsk karamel – dulce de leche
Kom de smuttede mandler i en blender og blend dem til fint mandelmel – tilsæt flormelis og lakridspulver og blend igen. Pisk æggehviden til den næsten er stiv, tilsæt sukker og pisk videre indtil æggehviden er helt stiv og skinnende. Vend mandelblandingen i æggehviden og kom blandingen i en sprøjtepose med en rund tyl.
Sprøjt 20 små cirkler ud på en bageplade med bagepapir og lad dem stå ved stuetemperatur i ca. 30 minutter, hvorefter de bages ved 160 grader i ca. 12 minutter.
Når bundene er bagt og kølet af kan de forsigtigt løsnes fra bagepapiret. Fordel en smule karamel på halvdelen af makronbundene og top med den øvrige halvdel. Drys en smule lakridspulver henover kagerne og de er klar til servering.
God påske!
18 kommentarer
Smukt! Så tør jeg også prøve ;o)
God påske.
Gør det!! Det er slet ikke så svært :-) God påske.
Hej,
er lige faldet over din skønne blog – uhmmm, bliver helt lækkersulten af at kigge på de flotte billeder. Jeg skal helt sikkert prøve disse lakrids-macarons :-)
Lige et par spørgsmål. Hvor køber du lakridspulver og karamel (dulce de leche)?
Hej Tove,
Du kan enten selv lave karamel – se hvordan her: http://www.thefoodclub.dk/taerte-med-aeble-karamel/
Ellers laver Urtekram en karamel, som du nok kan finde i større supermarkeder. Jeg bruger lakridspulver fra Johan Bülow, men andre typer kan sagtens bruges :-)
God fornøjelse!
Jeg har endnu ikke haft mod på at kaste mig ud i macaron-produktion, men det kan være at jeg snart må prøve det :)
Bare hop ud i det :-)
Smuk, enkelt og lækkert ser det ud :)
Tja.. og med dine ord og billeder, så må jeg vist også hellere prøve her i mine påske fridage..
Påske Pip, Birgit
Rigtig god idé – måske du skal prøve med en chili-version ;-)
God påske.
Dine macarons ser helt fantastisk lækre ud :O) Enkelt og delikat.
Rigtig god påske.
Tak Inger – god påske :-)
Hej Ditte – Hvor vigtigt er det, at mandlerne er smuttede?
Jeg tror, det er rimelig vigtigt :-) Jeg har kun prøvet med smuttede mandler!
Mmmm jeg er NØDT til at prøve din opskrift!
Det lakridspulver du bruger, er det det raw eller fine pulver? Det ligner nemlig på billedet, at der er tydelige lakridskorn i macarons’ne, så det må være den raw?
De bedste hilsner og god påske <3
Jeg brugte raw pulver til dejen og dryssede med en smule fint pulver til sidst – begge dele fra Johan Bülow :-)
Uhm, lakrids/karamel kombinationen lyder godt nok god!
– Anne
Hej til Jer alle – og God Påske….
I går SKULLE DET BARE VÆRE jeg gik igang med at bage kakao macarones med chokolade fyld og hold nu op hvor var de bare vellykket og FLOTTE —– BLÆR BLÆR – så nu har jeg sat kondenseret mælk over og er i gang med at lave lakrids karamel macarons og hindbær macarons samt nogle macarons med lemon curd… jeg er blevet helt hot.. hi hi.. men rigtig god påske til jer alle og hvis i får nogle gode ideer så smæk dem på hér og hvis i vil have opskriften på nogle af ovenstående så skriv gerne så sender jeg dem, den med lakrids og karamel har jeg dog funder her og tak for den… hilsen Jeanette
herregud, nu är jag hungrig! det ser otroligt gott ut!
Hello, is there any way I could have this recepie in English? They look delicious and beautiful…. Thank you, gracias…
Carolina