Lakridspandekager… Ja, det skulle jo afprøves.
Jeg lavede en omgang pandekagedej og tilsatte lakridspulver. De fik en fin mild smag af lakrids, hvilket passede enormt godt sammen med en dejlig klat vanilleis. Så det kan klart anbefales.
Lakridspandekager, ca. 8 stk:
2 æg
2,5 dl. kærnemælk
2,5 dl. hvedemel
1 vanillestang
1 tsk. natron
1 tsk. bagepulver
En smule salt
1 spsk. rørsukker
4 store tsk. lakridspulver, gerne rå-lakridspulver fra Johan Bülow
Del æggene i hvider og blommer. Pisk hviderne stive. Blommerne piskes sammen med resten af ingredienserne. Dejen skal være meget tyk. De stiftpiskede hvider vendes forsigtigt i dejen.
Lad dejen hvile i 15 min. Smid derefter dejen på en varm pande med en klat smør eller en smule olie og gentag processen indtil stakken af pandekager har vokset sig høj og almægtig!