Det er så nemt at lave kyskager og de er nu så yndige. Normalt laver jeg dem uden noget eller bare med nødder, men denne gang blev det til nogle med lakrids og nogle med kakao. Dem med lakrids er helt klart de bedste – de smager mega godt.
Efter at have lavet kyskager to gange denne uge, har jeg nu forstået hvorfor jeg har en Kitchen Aid røremaskine…..For at kunne lave marengs. Det er bare at smide æggehvider og sukker i skålen og derefter kan jeg lave alle mulige andre ting, i stedet for at stå og hænge ud med håndmikseren, for det er nu en gang bare ikke særlig ophidsende. Det rækker min tålmodighed ikke til, hvilket ofte resulterer i, at jeg tror, jeg kan piske med den ene hånd og lave andre ting med den anden hånd, og det ender ofte knapt så heldigt. Så derfor sætter jeg utrolig pris på min røremaskine, som gør det hårde arbejde for mig.
Min flotte røde røremaskine tryllede disse kys frem tidligere idag.
KYS, CA. 15 STK.
3 æggehvider
150 g. sukker eller flormelis
Smag: Lakrids, kakao, nødder, chokolade, bær eller bare helt uden noget.
Pisk æggehviderne og sukker sammen til det bliver tykt, skinnende og stift.
Kom små klatter på en bageplade og bag klatterne i ca. 1,5 time ved 100 grader – ikke noget med varmluft!
11 kommentarer
Hej
Hvor meget lakridspulver kommer du i marengs?
Venlig hilsen
Susanne
@Susanne: Det kommer lidt an på hvilken slags lakridspulver man bruger, for der er enorm forskel på styrken. Men hvis du bruger rå-lakridspulver fra Johan Bülow, skal du bruge ca. 1 tsk. pulver til den portion. Så får du en fin, ikke for kraftig, lakridssmag.
Kære Ditte
Det er er virkelig, virkelig en fin blog, du har her. Sikke smukke billeder – og lækre opskrifter. Uden overdrivelse, så er det vist en af de flotteste blogs, jeg nogensinde har set.
Mange chokoladehilsner Maja :)
Hej Maja, Mange tusinde tak for din søde kommentar; dejligt du kan lide min blog. Håber du vil følge med her på bloggen :-)
De bedste hilsner Ditte
Det vil jeg helt klart. Din blog er nu en del af min bloglovin-liste :) Hvis du er glad for chokolade, så tjek min blog (www.chocolat.dk) ud :)
Sejt Maja. Har selv en svaghed for chokolade, så du kan tro jeg vil tjekke din blog ud :-)
Hej Maja.
Tak for en fin blog, jeg kan se der er mange søde og lækre opskrifter jeg skal kigge på herinde.
Jeg laver selv madplan en uge af gangen så mon ikke vi lige udvider med lidt søde sager.
Jeg har selv bloggen http://senseyourfood.blogspot.com/ hvis du sanver inspiration til retter med fisk og grøntsager. I denne uge blogger vi om krydderurter i haven der bare smager så godt her om sommeren.
Jeg har lige abonneret på din blog så glæder mig til at følge dig.
Tak for din kommentar Mette. Dejligt du kan lide min blog, som byder på både søde og salte sager :-)
Mums for en lækker blog. Kan man bage flere plader ad gangen?
Tak – jeg ville ikke bage flere plader ad gangen, for du skal bage dine kys ved almindelig varme og ikke varmluft…
[…] så jeg så lige mit snit til at få lavet lidt lækkert til han bliver færdig. Inspireret af The Food Club, lavede jeg lakridskys/lakridsmarengs kald det hvad du vil. Lækre er de i hvert fald. Som et lille […]