Disse små kyllinge-dimser/fætre/hapsere/stænger/fingre eller hvad jeg nu ellers har kaldt dem, kom til verden på grund af en rest kedelig kylling, som skulle bruges til aftensmad. Det var søndag og jeg havde lidt lyst til sofamad og zombieserie, og disse dimser passede perfekt ind i det koncept.
Kyllingefileter skæres ud i tynde lange strimler, som vendes i en smule hvedemel. Derefter vendes strimlerne i appelsinsaft og til sidst i en blanding af rasp, kokos, chili, salt, peber, oregano og et lille drys spidskommen. Stykkerne placeres på et stykke bagepapir og der hældes lidt olie og salt henover, hvorefter de bages i ovnen ved 200 grader i ca. 15 minutter. De må endelig ikke få for meget og blive tørre, så tjek undervejs, for bagetiden afhænger af størrelsen på kyllingen.
Kyllingestykkerne kan spises med alverdens tilbehør eller kolde på madpakken næste dag. Jeg spiste salat og kartofler til… og en ordentlig omgang sweet chili sauce!
35 kommentarer
De skal prøves inden længe: Nøj, de ser lækre ud!
De kan klart anbefales :-)
Tror jeg vil lave dem i aften! har lige tager kylling op af fryseren! gud, hvor ser de lækre ud.
http://lyseroedtliv.blogspot.com/
Håber de blev gode :-)
Nam nam nam, det tror jeg nok liiiige skal være en god omgang søndagsmad herhjemme. :)
Lidt junk-food agtigt, men ikke usundt. I like it! :)
Lige præcis – sund junk!
De ser lækre ud! Og jeg tænker totalt børnevenligt, hvis jeg bare spare lidt på chilien.
Tror de vil falde i god jord hos børn og de er nok ligeså gode uden chili :-)
Det lyder bare lækkeret, det skal bestemt prøves.
:-)
Så er menuen klar til min søndags-sofa-snack!
Det er nemlig god og nem søndagsmad!
Her bliver det til fredags mad, tænk jeg har lige købt kylling, chili og appelsiner, fantastisk heldigt :)
Resten har jeg på lager.. Lyder nemlig som guf, guf og perfekt fredagsmad :)
Rigtig god weekend
Meget heldigt.. Du kan jo tilføje ekstra chili til retten :-) God fornøjelse og god weekend.
Uha det glæder jeg mig også til at prøve. Har ideer/opskrifter til frække kartoffel varianter?
Mht. kartofler er jeg tilhænger af en god gammeldags braset kartoffel, og hvis det skal være ekstra frækt ryger de en tur i ovnen med krydderier :-)
Har lige lavet disse til aftensmad og nøj hvor var de gode!! De kan godt gå hen og blive hverdagsklassikere herhjemme. Det er ikke så længe siden, jeg opdagede din blog, men har allerede afprøvet mange af dine opskrifter. Tusind tak for masser af inspiration – som tilmed bliver præsenteret så indbydende:-)
Tusind tak for din kommentar. Dejligt du har opdaget min blog og fedt kyllingedimserne blev gode :-)
Lavede min egen version – nøej, hvor smager de godt;)
Sejt ;-)
ej hvor lyder det bare lækkert! (:
Du kan roligt kaste dig ud i dem – de var nemlig lækre!
Jeg synes ikke, der er noget som helst galt i at gøre det til en tirsdags snack……!
De ser skønne ud, var du selv tilfreds med resultatet?
Du har ret – de kan spises alle ugens dage… De blev rigtig gode og meget tiltrængt på en søndag :-)
Haha :D Hvor er det bare et sødt navn. Kyllingedimser :3 hehe
Svært at finde et passende navn til de lange dimser :-)
Hej! Virkelig virkelig fin blog, du har dig – Jeg er hel klart fast læser.
Kan disse “kyllingedimser” også steges på panden med lidt olie, så de måske bliver lidt brunere?
Mange tak Cecilie.. Dimserne kan sagtens steges i olie på en pande og det bliver de bestemt ikke dårligere af!
Hej Ditte
Tak for en fed blog med skønne opskrifter og ikke mindst billeder!!!
Kunne tænke mig at spørge hvad du ville skifte appelsinen ud med, hvis den ikke duede for dig ? Jeg er nemlig bange for mine unger står lidt af på netop den tvist i smagen. Kunne man bruge evt. bare lidt æg til at binde kokos og rasp osv.
Mange hilsner
Ninette
Dejligt du kan lide min blog – tak for de søde ord. Du kan sagtens skifte appelsinsaften ud med f.eks. æg :-)
Har netop indtaget et skønt måltid – kyllingedimser, nye kartofler, og en salat af spinatblade, iceberg, soltørrede tomater i olie, lynstegte cougette i strimler….og ikke mindst en gang god sweet chilisauce til:-). Hvor var de dog skønne de kyllingedimser…Tak for skønne opskrifter på din blog- du har fået dig en fast læser her på siden i mig:-).
Tak for de søde ord – dejligt du kan lide min blog og mine kyllingedimser :-)
Ps. 2 gode portioner til mig….kostede kun 1509 kj:-)
Faldt ved et tilfælde over din blog, og efter et hurtigt kik i opskrifterne, faldt jeg over de her kyllinge dipper. De skulle afprøves, selvom dagens indkøb godt nok stod på et helt kalkunbryst. Men det smagte bare helt fantastisk, og er blevet en af familiens favoritter.
Vi lavede en pastasalat dertil og serverede en god klat sød chilisauce til.
MUMS!
Ihh, hvor dejligt Betina- håber du bliver hængende her på bloggen. God søndag til dig.