Siden maj har jeg arbejdet på et skønt, anderledes og inspirerende bog-projekt sammen med spiseriet “Send Flere Krydderier”. I sidste uge udkom KRYDRET KOGEKUNST, som jeg både er stolt og taknemmelig over at have været en del af. Udover at jeg har bidraget med opskrifter til bogen, så har jeg også fotograferet hele bogen, hvilket har været en sjov og til tider udfordrende opgave – her får I en smagsprøve fra bogen.
I kogebogen Krydret kogekunst er nogle af Danmarks dygtigste kvindelige kokke og madskribenter inviteret med i køkkenet hos kokkene fra Indvandrer Kvindecentrets socialøkonomiske spiseri, Send Flere Krydderier.
22 skønne kvinder, der med en fælles kærlighed til mad er gået sammen og har krydset smage, dufte, farver og madhåndværk, mens de har lært hinanden bedre at kende undervejs. Et unikt og inspirerende møde, der har ført til nye opskrifter til glæde for dem selv og alle os andre.
Temaet for bogen er netop mødet; mødet mellem kvinder, mødet mellem madkulturer og traditioner og mødet mellem mennesker, hvis faglighed er funderet i passionen for mad.
Bogen er opbygget omkring 10 kapitler, hvor kvinderne parvis skaber lækre og velsmagende retter, mens de taler om mad, smag, ingredienser og måden at sætte dem sammen på. Du møder madtraditioner fra Nordafrika, Balkan, Østafrika, Mellemøsten og Asien og kan blandt meget andet lære at tilberede tabouleh, krydret pakora, friske fatayer med citrus, sød salviete, lassi med amchoor samt søde og salte börek.
Opskrifterne er blevet til i samarbejder mellem:
Ditte Ingemann & Mibera Kiki
Katrine Klinken & Parveen Bibi
Marie Holm & Shazia Asim Ali
Dak Laddaporn & Hanife Berisha
Nadia Mathiesen & Rachida Moufid
Anita Klemmesen & Fadimo Nuur
Louisa Lorang & Rothna Begum
Trine Hahnemann & Dalal Khalin
Tina Scheftelowitz & Ghada Baba Nasser
Camilla Plum & Rahmat Iqbal samt døtrene Asta Plum & Sania Iqbal
Hvis du skulle have lyst til at få fat i et eksemplar af bogen, så kan den bl.a bestilles på Saxo.
6 kommentarer
Wow.. Ser vild god spændende og flot ud :)
Krydderi på tilværelsen.. det er jo lige netop mig ;-)
Den bog er et must for mig – glæder mig til at afprøve diverse krydderier og forhåbentligt..
er de hotte også i blandt ?!
Perfekt teamwork :)
Har du prøvet restauranten “send flere krydderier ” ( hedder den vist.. )
God weekend :)
Den er blevet så fin, og der er mange gode opskrifter… måske den perfekte julegave :-) Bogen er lavet i samarbejde med Send Flere Krydderier, hvor vi har fotograferet hele bogen og smagt alle retterne, så den kender jeg bestemt godt ;-)
Jeg har allerede investeret i et eksemplar af bogen og er allerede simpelthen så glad for den. Jeg synes, det lyser ud af siderne at I har haft det sjovt og hyggeligt, mens I lavede den, og opskrifterne ser vildt indbydende ud (ikke mindst takket været dine mundvandsfremkaldende billeder – det er du jo bare den bedste til!). Jeg har ikke afprøvet nogen af opskrifterne endnu, men glæder mig til det og kan kun anbefale bogen. Og så må jeg klart besøge “Send flere krydderier” spisestedet næste gang jeg er i Kbh.
Hvor dejligt at du har købt bogen – og tak for de søde ord. Håber du bliver glad for den, og vil kaste dig over nogle af opskrifterne :-) God weekend.
Åh, jeg må også få skrevet bogen på ønskelisten, og må tilslutte mig Pernille: du laver absolut de lækreste og mest indbydende madbilleder, man får fluks lyst til at kaste dig over al mad du fotograferer. Hold op, hvor er du dygtig, Ditte. Bonus er, at maden samtidig er god for krop og sind.
TUSIND TAK – sikke nogle søde ord…. dejligt du læser med.